MENU

Tahiti Intimates met o.a. Rose Bertram, Gigi Hadid en...

Four door beauty: Porsche Panamera 2017

juni 28, 2016 reageren (0) Views: 915 Life Redactie BLVD

5 Tips om je startup succesvol te maken – Joel Flory (VSCO)

Jaarlijks starten er veel bedrijfjes met een opmars om de wereld te veroveren. Dat slechts een klein gedeelte hiervan de absolute top bereikt is niet heel gek. Het is een combinatie van factoren die een startup succesvol maken. De juiste tijd, het juiste moment, het juiste product met het juiste team. Als ondernemer kan je er alleen maar van dromen: je eigen succesvolle business, een groot kantoorpand met meerdere gelukkige werknemers onder jouw bewind.

VSCO mede-oprichter Joel Flory bedacht samen met zijn partner Greg Lutze een oplossing voor een probleem. De twee ontwierpen eerste WordPress templates, maar het bedrijf begon zich al snel te focussen op het bewerken van trouw-foto’s die Joel Flory maakte als trouw-fotograaf. Inmiddels is het kleine VSCO Film uitgegroeid tot een miljoenen-bedrijf. Flory geeft ons 5 tips voor een succesvolle start-up:

Neem nog niet direct ontslag

Flory werkte als fotograaf voordat VSCO een succes begon te worden. Hiervoor werkte hij bij een andere startup die al snel failliet ging. Doorzettingsvermogen.

Zoek een probleem dat een oplossing nodig heeft

Een bestaand probleem oplossen, daar ligt de kwaliteit van een nieuw, sterk product. De oprichters van VSCO zagen dat er een gebrek was aan fotobewerking-tools, zodoende.

Screen Shot 2016-06-28 at 4.08.32 PM

Stel het perfecte team samen

De founders van VSCO investeerden wijselijk veel budget in kwalitatieve manschappen. Het belangrijkste speerpunt? Het team gelukkig en gezond houden d.m.v. sporten, gezellige activiteiten én passende beloningen!

Onderneem volgens je prioriteiten

Als een bedrijf begint te groeien verschuiven de eerder uitgezette lijnen en structuren. Prioriteiten stellen is hierbij key. VSCO werkt met een dream-killer lijst, als het idee of feature niet praktisch is gaat het eruit.

VSCO

Bouw een community om je product heen 

Toen VSCO gelanceerd werd hadden ze nog geen platform waarop ze zich konden profileren. Ze kozen Instagram als community-page. Vandaag de dag hebben ze 123 miljoen ‪#‎vscocam‬ tags en 96 miljoen ‪#‎vsco‬ tags.

(Via highsnobiety.com)

Tags: