MENU

Riva’s laatste speedboot is snel & stijlvol

Candice Swanepoel toont haar natuurlijke beauty voor Vogue Spain

juli 4, 2016 reageren (0) Views: 1818 Life Redactie BLVD

Marinier ben je altijd en overal

Je hoort het geluid van de machtige golven tegen het fregat aan slaan. Je ligt nog even te rusten in de gedeelde cabine voordat jullie zometeen het water op gestuurd worden. Je ogen zijn gericht op het ijzeren plafond, je bent in gedachten verzonken. Naast je hoor je het onrustige gesnurk van een collega, hij is voor even beland in een andere wereld. Ook hij weet nog niet wat het duister voor jullie in petto heeft. Nog 48 seconden voordat de wekker gaat en dan? Aankleden, materiaal checken, contact met de mariniers in de onderzeeboot zoeken, zorgen dat iedereen in startpositie staat, uitrusting in orde maken, zender-check én daarna de onheilspellende nacht in. Bang? Welnee. Jullie doen het samen.

Gedeelde kracht
Een week geleden stond je met je collega-mariniers nog op de hindernisbaan. De opdracht was om binnen een half uur binnen te zijn. Saillant detail: een gewonde collega (acteur) moest meegenomen worden op de brancard, over de hindernissen. Een zware opdracht, maar je weet dat jullie dit samen aankunnen. Door middel van hecht teamwork, duidelijke communicatie en de gedeelde kracht moest dit geen probleem zijn. Binnen 29,24 min. renden jullie over de finish. Team-work heet dat.

Marinier ben je altijd en overal. Of je nu met je kompanen op vredesmissie bent in Mali of de piraterij in Somalië tegengaat. Jij kan met je vaardigheden, skills en praktische denken overal ter wereld ingezet worden. Daarom heb jij jezelf aangesloten bij het Korps Mariniers. Daarom mag jij vol trots de blauwe baret dragen.

Voldoe jij aan de fysieke en mentale eisen om marinier te worden?
Meld jezelf dan aan voor een fitheidstest in juli of augustus.


Tags: ,