MENU

The Magnificent Seven Trailer

Our Instagram Lady: Jessica Goicoechea

juli 29, 2016 reageren (0) Views: 1036 Life Redactie BLVD

BLVD proeft: de nieuwe kaart van Floor17

Hoe meer jij je richting de ring verplaatst, des te minder kans om een fijne hotspot te vinden. Althans, dat is de aanname in Amsterdam. In het westen van de hoofdstad, vlakbij de A10, bevindt zich echter een restaurant dat zeker de moeite waard is om de binnenstad voor te verlaten en nog een stukje door te trappen: Floor17.

Sinds het najaar van 2015 wordt de keuken van Floor17 op de, je raadt het al, zeventiende verdieping, door Executive Chef Inan Sahin gerund. Deze jonge belofte nam zijn ervaringen van uit Screaming Beans en Hotel De L’Europe met zich mee om het restaurant van Hotel Ramada Apollo op de kaart te zetten in Amsterdam.

Floor17 Chef

BLVD had onlangs de eer om de nieuwe kaart van Sahin uit te proberen. De avond begon op het rooftopterras, dat zich twee verdiepingen boven het restaurant bevindt. De openingscocktail, met de verrassende combinatie van Absinth, mousserende wijn en Amaretto, zette direct de toon voor de rest van de avond.

De menukaart zelf bestond die avond uit vijf gangen, maar voor we daaraan begonnen werden onze smaakpapillen gestimuleerd met amuses als kaviaar met hollandaisesaus en zalm met een schuimpje.

Floor 17 diner 5

In het Chef’s Tasting Menu werd de Nederlandse keuken in een nieuw jasje gestoken met onder meer boerderijeend, die trouwens perfect bereid was, met wortel en noodles met garnalen. Onze favoriet was het dessert met de bijzondere combinatie van  basilicumijs, spekkoek, bramen en hangop. De opmaak van de gerechten deed trouwens niet onder voor het panoramische uitzicht over Amsterdam; elk bord bracht kleurige creaties met zich mee.

Floor 17 diner 4

Voor wie na het lezen denkt: vijf gangen, dat is wel erg veel! Geen zorgen, hoeveel gangen je wilt proeven is geheel aan jou. Bovendien zijn de gerechten bewust klein gehouden, dus kies gerust meerdere gerechten om uit te proberen wat jij wel (of niet) lekker vindt.

Kort gezegd zijn de gerechten van Floor17 een mix van exotische specerijen en lokale producten, zoals de (eetbare) bloemen uit eigen tuin die de gerechten versierden. Dit betekent dan ook dat de kaart vaak wisselt, en afhankelijk is van het aanbod in de buurt. Het is wellicht juist wel het loslaten van een vaste formule en zien wat de omgeving biedt, dat Floor17 haar uniciteit geeft.

De gerechten van de nieuwe kaart zijn vanaf 22 augustus voor iedereen te proeven. Eet smakelijk!