MENU

Barpersoneel deelt haar meest bizarre verhalen

War for the Planet of the Apes Teaser Trailer

oktober 6, 2016 reageren (0) Views: 1239 Life Redactie BLVD

Ontdek de culinaire historie van Dikker & Thijs

Waarschijnlijk fiets je er meerdere keren per dag langs, maar is het je nooit echt opgevallen. Aan de Prinsengracht, op nummer 438, bevindt zich namelijk het vernieuwde Thijs by Dikker & Thijs. Eigenaresse, Janny Nijhof, al twintig jaar eigenaar van Dikker & Thijs, heeft de enthousiaste pionier Melle van Uden aangesteld als general manager. Het idee? Twee generaties die de krachten bundelen om te komen tot een krachtig concept. En dat is – naar onze mening – goed gelukt! 

Als we aanschuiven wordt ons direct de rijke historie van het pand en het concept uitgelegd. Het verhaal van Henri Thijs, discipel van Auguste Escoffier, die de Franse keuken naar Nederland bracht. Cees Helder, de eerste Nederlandse driesterrenchef, die er lammeren leerde uitbenen en zelfs een korte anekdote waar Joop Braakhekke de hoofdrol in speelt (die mag u zelf vragen aan het personeel).

thijsdikkker-122-20160526091318-s-w970-h385-q100-m1464246800

Vernieuwd interieur, moderne keuken
Het rijke verleden komt samen met het ambitieuze heden. Melle van Uden weet wat hij wil en dat is tevens terug te zien in het vernieuwde, frisse interieur. Een knappe prestatie als je bedenkt dat er op de traditionele, Franse keuken een nieuwe en duidelijk succesvolle interpretatie wordt meegegeven. De lokale ingrediënten worden zorgvuldig bereid door de bekwame chefs. Van Franse klassiekers tot internationaal geliefde recepten (steak tartaar, salade niçoise, boerderijkip en bavette)  Ook de kalfszwezerik, ooit als riz de veau de signature dish van Dikker & Thijs, krijgt in een nieuwe stijl een plek op de kaart.

Een exotische reis 

Voor degenen die liever vooruitblikken en grenzen overschrijden is er – net als de delicatessenzaak van Dikker & Thijs in het verleden – een verzameling van exotische, bijzondere producten. De samenwerkingen bestaan met Café Couture, Moyee Coffee, John Tony’s Gin, Two Chefs Brewing en Gebrouwen door Vrouwen. Voor de echte Bourgondiër raden wij de bier-oester pairing van Thijs aan!

Dikker & Thijs

Het heden en verleden komen samen bij Dikker & Thijs, maar het algeheel doet ons futuristisch goed!

Thijs by Dikker & Thijs | Prinsengracht 438 | 1017 KE Amsterdam
Reserveren | thijsbydikkerenthijs.nl | +31 20 625 01501

 

Tags: , , ,