MENU

Apple lanceert nieuwe MacBooks

Tesla gaat concurreren met Uber

oktober 20, 2016 reageren (0) Views: 1100 Gadgets Redactie BLVD

Rolls-Royce 103EX: De RR van de toekomst

Rolls-Royce (onderdeel van BMW)  nodigde ons onlangs uit om de modellen van de toekomst te bekijken. Hier zagen we een MINI die qua design verandert naar de emotie van de bestuurder, de BMW die gebouwd werd voor ultiem rij-plezier en de Rolls-Royce 103EX, die geen introductie behoeft. Vier maanden later kunnen we kijken naar de bizarre concept-car. 

Het body work is om de wielen gewrapt, hierdoor lijkt het alsof de wagen enkele centimeters boven de grond zweeft. De vorm is gebogen én de achterzijde is wellicht het meest sportieve wat we ooit bij een Rolls-Royce hebben gezien. Toch blijft het de kenmerken bezitten van een Rolls-Royce.

rolls-royce-103ex-specs-price-2

“Crystal Water”
De concept 103EX is uitgevoerd met laser koplampen, een donker glazen dak, een groter Spirit of Ecstasy ornament (handgemaakt uit glas). De nieuwe “Crystal Water” kleurenschema aan de lagere zijde van de auto valt meer op, en zou het gehele design lichter moeten maken en het een soort ‘beweging’ mee moeten geven. Zelfs wanneer de 103EX geparkeerd is.

Aan de binnenzijde zien we Macassar houten panelen, OLED schermen én een “floating” sofa welke rust op een hand-geweven ivoor wollen tapijt.

“Eleanor”
Er is geen robot chauffeur, maar wel iets anders functioneels. In Rolls-Royce’s visie van de toekomst is een chauffeur vervangen door “Eleanor,” een kunstmatig-intelligente assistent die jou van A naar B brengt. Daarnaast fungeert ze ook als persoonlijke assistent. De beelden spreken voor zich:

rolls-royce-103ex-specs-price-3 rolls-royce-103ex-specs-price-5 rolls-royce-103ex-specs-price-7 rolls-royce-103ex-specs-price-11 rolls-royce-103ex-specs-price-12 rolls-royce-103ex-specs-price-14 rolls-royce-103ex-specs-price-19 rolls-royce-103ex-specs-price-22

 

Tags: , , ,