MENU

Genomineerden: Architecture Photograph of the Year

The Wheat Youth Arts Hotel is gebouwd voor millenials

november 3, 2016 reageren (0) Views: 2674 Life Redactie BLVD

De 4 boeken die iedere entrepreneur moet lezen

Als ondernemer is het verstandig om te leren van ondernemers die jou voorgingen. Zij hebben het pad van entrepreneurship al bewandeld en kunnen jou helpen voorkomen fouten te maken die zij eerder begingen. Natuurlijk is het niet zo dat je in je telefoon de nummers van ’s werelds grootste ondernemers hebt staan, maar gelukkig zijn de bekende levenslessen wel opgeschreven in diverse boeken. Een schat van inspiratie voor iedere ondernemer vind je in de onderstaande boeken. Doe er je voordeel mee! 

The 4-hour workweek

Als je aan Timothy Ferriss vraag wat hij op het moment aan het doen is zal de kans aanwezig zijn dat hij nu ergens in Miami aan het feesten is op het strand, aan het duiken bij St. Maarten of aan het skiën in de Dolomieten. Hij bestudeerde namelijk de geheimen van de nieuwe rijken en kwam achter het feit dat je helemaal niet hard hoeft te werken om gigantisch rijk te worden. Dit boek wijst jou de weg naar een nieuw leven van weinig werkuren, veel vrije tijd en heel veel centjes op de bank!

The $100 Startup

Een 9 tot 5 baan? Daar heb jij toch helemaal geen zin in. Werken voor een ander, werken om je huur te kunnen betalen, 1x per jaar op vakantie. Stop ermee, begin voor jezelf. En hiervoor heb je geen grote investering of universitaire graad nodig. The $100 Startup legt ons de regels uit om een eigen, onafhankelijk bestaan te kunnen opbouwen. Zo leer je o.a. hoe je op jouw manier veel geld kan verdienen, hoe je jouw interesses kan inzetten voor een maandelijks inkomen én vooral hoe jij meer kan genieten van het leven.

The Alchemist

Paulo Coulho schreef één van de populairste boeken ter wereld: The Alchemist. In het verhaal volg je de jonge schaapherder Santiago die graag meer van de wereld wil zien. In Egypte ontmoet hij de alchemist die hem voorziet van allerlei diepgaande wijsheden. A must read voor iedere ondernemer die op zoek is naar inspiratie.

The Lean Startup

Vraag een ondernemer welk boek hij zou aanraden en grote kans dat hij The Lean Startup aanraadt. Het boek dat wereldwijd miljoenen ondernemers heeft geïnspireerd en gemotiveerd om te innoveren. Test je product, pas het aan, meet mee. Verspil minder tijd en geld aan het proces. Daarnaast leer je hoe je snel je bedrijf kan opschalen. Interesting!

 

 

Tags: ,