MENU

The Wheat Youth Arts Hotel is gebouwd voor millenials

Sjansen en dansen in de Oosterbar

november 5, 2016 reageren (0) Views: 1190 Life Redactie BLVD

BLVD bezoekt: Grand Opening van café-restaurant PARK

Midden in de stad, één keer afslaan en dan sta je daar ineens: in de natuur. Het Oosterpark is echter niet alleen een fijne plek om even tot rust te komen, zonder daarvoor Amsterdam te hoeven verlaten, maar functioneert ook als de voortuin van een nieuwe hotspot, genaamd PARK.

BLVD Man was onlangs te gast bij de opening van het nieuwe café-restaurant van Hotel Arena. Via de west-ingang van het Oosterpark werden we warm verwelkomd bij PARK. Letterlijk, want de tuin was versierd met fakkels, wat direct een eerste aanwijzing vormde voor de rol die de natuur speelt bij PARK.

Hotel Arena (foto: © Tycho Müller | Tycho's Eye Photography)

Hotel Arena (foto: © Tycho Müller | Tycho’s Eye Photography)

Outside-in

Team V Architectuur en TANK Interior Design creëerden gezamenlijk een ruimte vol aardse tonen, planten en natuurlijke materialen, waardoor het interieur van PARK moeiteloos aansluit bij het Oosterpark. De glazen buitenwanden zorgen er bovendien voor dat de bezoeker altijd zicht houdt op de mooie omgeving.

Het duurde langer, het werd mooier. Met een rijksmonument als Hotel Arena moet je zorgvuldig omgaan, dat kost meer tijd. Maar ik verwacht dat het resultaat, PARK, daardoor alleen maar meer waardering gaat krijgen van onze gasten.’
– Paul Hermanides, algemeen directeur en eigenaar van Hotel Arena

Allround

PARK biedt bovendien voor elke gelegenheid een fijne plek. Een plaats om te loungen, een sfeervolle bistro en een gedeelte om chique te dineren. Ook is er een ruim terras om het gebouw heen gebouwd waar wij tijdens de zomermaanden zoveel mogelijk zonne-uren willen pakken.

Nog een voordeel aan de veelzijdigheid van dit café-restaurant, is dat je op elk moment terechtkunt voor een specialiteit. ’s Ochtends geniet je van een pure koffie, ’s middags een lekker (speciaal)biertje en in de avond kun je kiezen voor een wijntje of cocktail.

Hotel Arena (foto: © Tycho Müller | Tycho's Eye Photography)

Hotel Arena (foto: © Tycho Müller | Tycho’s Eye Photography)

Evergreens

Het eten in PARK bestaat eveneens uit evergreens, ofwel tijdloze favorieten. Je vindt er vooral Italiaanse en Franse gerechten, die zijn geïnspireerd op de smaak van het seizoen. Chef Stephan Robert zocht de ingrediënten hiervoor in én om Amsterdam via partnerships met onder andere Fontijn en Bourgondisch Lifestyle.

Tijdens de opening kregen we een voorproefje van het eten. Zo werden we getrakteerd op afwisselende soorten fingerfood als toast met een mousse van kabeljauw, bakjes met spicy popcorn en kleine hamburgers. Vanzelfsprekend werd er ook met een goed glas champagne getoost op de succesvolle verbouwing en een mooi begin van PARK.

Proost!

park-4

 

Tags: , , , ,