MENU

Waar maak jij je vriendin blij mee?

Playground: THE BUTCHER Social Club in A’DAM Toren

februari 1, 2017 reageren (0) Views: 1077 Life Redactie BLVD

Zelf sigaretten maken een gedoe? Dat is nu definitief verleden tijd

Sigaretten kopen? Het was vroeger zo simpel als een boodschapje doen, maar met de huidige vloed aan regels wordt het er niet makkelijker en vooral niet goedkoper op. Het is dan ook vaak zo dat steeds meer mensen de kant-en-klare pakjes links laten liggen en overstappen op een product van eigen hand. Maar hoe pak je dat nou het slimste aan?

Kosten sigaretten

Zelf je sigaretten rollen heeft zo zijn voordelen. De prijzen van sigaretten en tabak in het algemeen liggen al jaren torenhoog: niet alleen rijzen de accijnzen op tabak de pan uit, maar door alle regelgeving maken sigarettenfabrikanten steeds meer kosten, die ze natuurlijk weer in hun prijzen verrekenen. Van welke kant het ook komt, de roker zelf is uiteindelijk de dupe hiervan. Het is dan ook geen overbodige luxe om een manier te hebben waarop je toch al snel bespaart op die torenhoge kosten.

Sigaretten maken

Toch is eventjes handmatig een sigaret rollen ook niet dé gouden oplossing in elke situatie. Zeker in het openbaar is dat nou niet echt een activiteit die erg chique overkomt, maar het is ook simpelweg best wel een hoop gedoe: eer dat je de juiste hoeveelheid tabak hebt, het filtertje op de juiste plek ligt én je alles bij elkaar netjes hebt opgerold, ben je toch al snel weer wat tijd en moeite verder. Kan dat niet wat handiger?

Sigarettenmaker

Het korte antwoord daarop is: ja. Vroeger was het enige alternatief voor je eigen rolwerk het kopen van de veel duurdere pakjes, maar inmiddels zijn er tal van alternatieven waarvan de handzame sigarettenmakers toch wel de beste genoemd mogen worden. Ze winnen – geheel terecht – langzaam maar zeker aan bekendheid onder liefhebbers van tabaksproducten. Toch denken mensen bij zulke apparaatjes vooral nog aan de elektrische variant, en dat kan afschrikken: door de wat hogere aanschafprijs – zeg maar tegen de 100 euro aan doorgaans – huiveren velen er nog voor om die stap te nemen. Wat veel mensen nog niet weten, is dat er ook een veel toegankelijkere versie bestaat en dan hebben we het over de handmatige sigarettenmaker. De resultaten zijn duidelijk: ze winnen het qua tijdwinst nog net niet van hun elektrische broers, maar het geld dat hiermee bespaard wordt is onvergelijkbaar, zeker in vergelijking met pakjes. Al voor 10 euro zijn er modellen die het zelf rollen van een sigaret tot de simpelste zaak van de wereld maken, met een resultaat dat niet onderdoet voor wat je in een ‘normaal’ pakje zou aantreffen. Kijk dus vooral eens even wat de wereld van de doe-het-zelf rokers tegenwoordig te bieden heeft, en gun jezelf die enorme besparing van geld én tijd!

 

Tags: ,