MENU

Tip: creatieve visitekaartjes

Is de zomertijd slecht voor je?

februari 14, 2017 reageren (0) Views: 1111 Gadgets redactie blvd

Voorkom eenvoudig schimmel in huis

Schimmel in huis wil je natuurlijk koste wat het kost voorkomen. Daarover kunnen we het eens zijn. Maar wat is de beste manier?

Iedereen zal het erover eens zijn: schimmel in huis wil je ten alle tijden voorkomen. Maar wat is de beste manier om de schimmel weg te houden? De oplossing is heel simpel: ventilatie. Nu kan je geregeld de ramen open gooien, maar zeker in de winter brengt dat ook meteen een hoop kou met zich mee. Een ventilatiebox biedt uitkomst!

Een ventilatiebox zuigt de ‘vieze’ lucht uit de kamer, naar buiten toe. Voor deze ‘vieze’ lucht komt vervolgens schone lucht in de plaats. Zo’n ventilatiebox is dus ideaal, maar heeft één nadeel: het stroomverbruik. Je wilt je huis altijd fris houden, dus de ventilatiebox staat bijna continu aan. Daarom is het belangrijk om een zuinig model te kiezen, dat gebruik maakt van gelijkstroom.

Een ventilatiebox hoeft zijn werk niet in slechts één kamer te doen. Vaak wordt de box naast de CV-ketel gemonteerd en ververst hij de lucht via verschillende buizen in meerdere kamers tegelijk. Handig! Bovendien valt de aanschafprijs van een ventilatiebox reuze mee, zeker in verhouding tot wat hij oplevert: een schimmelvrij huis.