MENU

Levensechte Cupido’s gezocht!

De zondag in huize Hendriks

maart 11, 2017 reageren (0) Views: 1151 Life Larissa Hendriks

Aan de zuip?

Het is zaterdag, tijd voor een feestje! Van plan om helemaal tot het gaatje te gaan vanavond? Ik wens je veel plezier! Maar vooral sterkte op je brakke zondag, om je hier doorheen te helpen verklap ik je wat tips om een ontzettende kater te minimaliseren. Lief he, van mij?

Vocht!
Duh, de feestbeesten onder ons weten dit wellicht al, een kater is voornamelijk gebrek aan vocht. Des te meer drank je naar binnen giet, des te meer uitdroging je veroorzaakt in je lichaam. Het is namelijk een hele klus voor je lichaam om al die alcohol af te breken en daarvoor wordt, naast energie, vitamines en mineralen, heel veel vocht gebruikt. Die koppijn op zondag is dus het resultaat van uitgedroogde hersenen (pinkie!). Eerste tip is dus om niet alleen bier te tappen maar ook af en toe een glaasje (of tien) water. Wen jezelf bijvoorbeeld aan om bij ieder toiletbezoekje even flink wat water te lurken van de kraan.

Vervang dat patatje met groente/fruit
Zaterdag, vaak eten we dan lekker ongezond. Wil je echter een kater voorkomen dan kan je beter gaan voor wat groente of fruit, met lekker veel vitamines. Ben je hier echt flink op tegen, slik dan voor het zuipen even multivitaminen om je lichaam op de zware klus die hem te wachten staat voor te bereiden.

Spring niet gelijk je bed in
Voor het slapen gaan kan je best nog twee dingetjes doen om jezelf te behoeden voor een brakke zondag. Ten eerste, drink nog even een emmer water en zet er nog eentje naast je bed. Ik weet het, “van veel drinken voor het slapen moet ik veel plassen”, dat liever als een beroerde zondag toch? Of niet? Ten tweede, eet nog even wat! Het liefst iets van koolhydraten, een broodje of wat kwark met muesli.

Nou, voor degenen die aan de zuip gaan, hopelijk heb je hier wat aan. Wat je ook gaat doen: veel plezier en geniet ervan! Het is nog maar anderhalve dag weekend, dan staat de maandag alweer op de stoep…