MENU

Aan de zuip?

Cafeïne, what else?

maart 12, 2017 reageren (0) Views: 1347 Life Larissa Hendriks

De zondag in huize Hendriks

De zondag is alweer aangebroken jongens, de laatste dag van het weekend, de dag van late brunches of (als je mazzel hebt) een ontbijtje op bed… Hoe ziet de zondag eruit bij jou thuis? Heb je nog een gezamenlijke brunch met je huisgenoten of je gezin? Of ben je altijd brakke Harrie die tot in de middag in bed blijft hangen met koppijn?

Zelf rol ik rond half 10 ‘s ochtends mijn bedje uit, hoe laat het de avond ervoor ook geworden is en huppel ik de trap af. Beneden is mijn vader al aan een ontbijtje begonnen. Met de koffiemolen maal ik vers wat koffieboontjes en zet mijn koffiezetapparaat aan. Niet zomaar een koffiezetapparaat, mijn sfeervolle retro koffiezetapparaat! Soms ben ik wat vroeger op en heb ik tijd om ook vers wat melk op te schuimen met de melkopschuimer die aan het apparaat zit. Deze keer ga ik even snel voor een zwart bakkie en eet nog even snel een energiereep. De sportkleding en renschoentjes gaan aan, het is weer tijd om een rondje molen te rennen met papa.

Blij er weer vanaf te zijn springen we om de beurt even onder een warme douche en schuiven vervolgens aan tafel om met de rest van het gezin uitgebreid te lunchen. De toasts springen uit de (jawel alweer) retro broodrooster en mama zet de laatste glaasjes vers geperste sinaasappelsap op tafel. Heel sfeervol, alleen is het niet altijd even gezellig aan tafel hoor! We blijven een gezin met drie kinderen en twee ouders die het zootje ongeregeld (daarmee bedoel ik natuurlijk mijn broertjes) proberen op te voeden.

De rest van de dag luier ik het liefst, het blijft tenslotte een zondag. Rond deze tijd wilt mijn broertje vaak nog wel een cappuccino, zelf zou ik dan niet meer kunnen slapen, dus gaat het koffiezetapparaat weer even aan. Ik ben dol op deze Retro apparaten (mijn broodrooster en koffiezetapparaat), ze hebben een heerlijk ouderwetse uitstraling, de echte look van vroeger. Het maakt in de keuken staan nog leuker, alsof ik in zo’n wegrestaurant uit een film ben beland, prachtig!

Nou, mijn ongeduldige broertje kan ik niet langer laten wachten, ik spring de keuken even in om zijn cappuccino te maken. Iedereen een fijne zondag toegewenst en wil jij nou ook zo’n Retrokeuken bij elkaar sparen zoals mij (er zijn nog veel meer Retro artikelen die ik nog mis), check dan eventjes theretrofamily.nl.

 

Tags: ,