MENU

Cafeïne, what else?

Een stapje onder de grond

maart 15, 2017 reageren (0) Views: 1546 Life Larissa Hendriks

Wat zal er komen uit de wensputten van vandaag?

De media staat er vol mee. Vandaag werd er gestemd in meer dan 9000 stembureaus in Nederland. Met meer dan 27.000 stemhokjes om je stem uit te brengen met een van de 45.000 rode potloden die klaarlagen voor ons. Waar maar liefst 70.000 stembureauleden de hele dag en avond door stempassen controleerden, stembiljetten uitdeelden en nu druk bezig zijn met het stemmen tellen.

De tijd is nu voorbij! Fanatieke stemmers, minder fanatieke stemmers, geen stemmers en ontzettend veel diverse wensen voor de toekomst van Nederland. Laten we hopen dat er iets moois uit de wensputten van vandaag komt. Wat me trouwens brengt op het volgende: Terence Trent D’Arby, die ken je wellicht nog wel van zijn hit toentertijd: “Wishing Well”. Ja, hij leeft nog en hij is zelfs vandaag jarig! Heb jij binnenkort een verjaardag en ben je opzoek naar een origineel cadeau? Misschien een leuk idee om een T-shirt te laten bedrukken op reclameland.be.

Nog een verrassing: Terence brengt nog altijd albums uit. Alleen hij staat sinds het begin van deze eeuw bekend onder de naam Sananda Maitreya. Wat een namenwisselingen he, hij is geboren als Terence Trent Howard. Zijn meest recente album is uit 2013, “Return To Zooathlon”. In 1987 kwam hij met dezelfde creditregel als Prince (‘Written, Arranged, Produced, and Performed by…’) op zijn album “Introducing the Hardline According to Terence Trent D’Arby”.

Voor degenen die nog nooit van hem gehoord hebben, hij was dus zeker geen klein vogeltje in de muziek wereld. Hij won zelfs een Grammy en een Soul Train Award, Prince had een zekere concurrent erbij gekregen. Terence vond zichzelf een ‘muzikaal genie’, erg bescheiden was hij niet.

Maar Terence is nu verleden tijd, hij is terug als Sananda. Met nieuwe moed en nieuwe wil schrijft, arrangeert, componeert en speelt hij weer zelf muziek en brengt het liefst zelf zijn albums uit, zonder hulp van een platenlabel. Zijn stijlen gaan van jazz naar hardrock en soms waagt hij zich zelfs aan neo-soul.

Tags: , , , , ,