MENU

Hoe overleef ik: een bloedheet kantoor

Wie wilt er nou niet een jas voor een...

maart 16, 2017 reageren (0) Views: 2414 Fashion Larissa Hendriks

Fashion trends herfst/winter 2017

Écht in de toekomst kijken kan niemand, maar er zijn al voorspellingen voor de trends in de fashion van komende herfst/winter 2017. Voor degenen die straks in de sale alvast wat in willen slaan voor het koudere seizoen dat weer op ons zal wachten komende zomer… De tijd vliegt voorbij natuurlijk, voor je het weet is het weer zo ver!

Utilitaire thema’s blijven de komende tijd de markt van de herenmode domineren. De functionele mode zal zich verder ontwikkelen in een nieuwe minimalistische richting. Een praktische uitstraling voor de moderne man door technische elementen en subtiele “athleisure” invloeden samen te brengen voor een stedelijke maar klassieke look.

De “athleisure” trend zet zich dus ook voort, volgens Merriam Webster wordt hieronder verstaan: “casual clothing meant to be worn for excersing and for general use.” Dus met andere woorden, heerlijk comfortabele setjes waarmee je de sportschool binnenkomt maar ook mee wegkomt op straat! Beter kan ik het niet maken. Hieronder de drie elementen die in trend zullen zijn in de fashion van komende herfst/winter 2017:

Minimalistische nuttigheid
Wellicht merk je het zelf ook al op de werkvloer, de grens tussen formeel en loungekleding vervaagt. Steeds meer formele kleding krijgt een meer ontspannen look en voelen aan als joggingbroeken in plaats van strakke ballenknijpers.

Kleur & print
Aardse kleuren en leger patronen, het zal nooit écht uit de mode van nu verdwijnen. We zien hier haast ieder jaar weer wat van terug. Deze militair geïnspireerde stukken krijgen komende seizoenen wel een update. Stedelijke en industriële aspecten met texturerende, stam interpretatie van camouflagemotieven.

Gekleed met accessoires
Een nauwe vermenging van ongelijksoortige zaken wordt een belangrijk aspect komende herfst/winter. Hier worden de ontspannen en formele elementen in de mode samengebracht, dit is nu al steeds meer te merken. Basissetjes voor mannen worden opnieuw uitgebracht met kenmerkende details. Schoenen gaan ook mee in deze trend, de harde werker en stadse sporter worden samen gebracht. In accessoires wordt een duurzame bouw superieur afgewerkt.

Onthoud wel, je bent het aantrekkelijkst als je je zelfverzekerd voelt in de kleding die je draagt. Vind je die trends stiekem niks? Trek hier dan gewoon niks van aan en trek vooral aan waar jij je fijn in voelt!

Tags: ,