MENU

Moderne villa in Tel Aviv incl. zwembad

Een stapje onder de grond

maart 18, 2017 reageren (0) Views: 1111 Travel Larissa Hendriks

De stad die ruikt naar versgebakken koekjes

Ben je al eens in Zaandam geweest? Deze stad wordt steeds bekender, het trekt al een hoop bekijks terwijl de verbouwingen nog steeds in volle gang zijn. Naast de grote winkels Primark en Pathé, trekt nu ook de nieuwe Zara bezoekers naar dit zijstadje van Amsterdam. Maar vergeet zeker niet een bezoekje te brengen aan het Czaar Peterhuisje en de Zaanse Schans.

Zaanse Schans, is dat niet alleen maar leuk voor die fanatieke chinezen en japanners met hun fotocamera’s en selfiestokken? Ja, die zie je daar wel grotendeels maar ook voor de Nederlander is het een gezellig stukje om even te bezoeken. Het staat vol werkende molens waar je zelf ook mag proberen om bijvoorbeeld een stroopwafel te maken of heerlijke stukken kaas kan proeven die daar vers gemaakt zijn. De Zaanse Schans zit vol verhalen van vroeger verbeeld in het Zaans Museum en het Verkade Paviljoen.

Over Verkade gesproken, tijdens een bezoekje aan Zaandam is de kans groot dat een heerlijke geur de lucht zal vullen. Die aangename versgebakken koekjes geur komt van de Verkade fabriek, altijd leuk om te raden wat voor lekkers er in de oven zou liggen… Hartige Sultana, Nizza Kaneel, Knappertjes of die beroemde Maria koekjes?

In de voormalige Chocoladefabriek van Verkade is sinds kort veel te beleven en te proeven. Namelijk op de versmarkt genaamd de VersKade. Hier kan je boodschapjes doen maar ook gezellig zitten voor een drankje en hapje.

Ben jij enthousiast geworden? Wil je ook de Zaanse gezelligheid proeven? Beleef het helemaal met een overnachting bij de Verkadekamer. Deze B&B is gelegen in het gezellige centrum van Zaandam, gevestigd in een historisch herenhuis (de voormalige directiewoning van Anton Verkade!).

Op z’n Zaans: ik ga de hort op, geniet van het weekend. Eén loodje koffie in de Zaan, en een lekker bàkkie!

De Verkadekamer:
  

 

Tags: ,