MENU

Een stapje onder de grond

Vlieg alle files voorbij

maart 22, 2017 reageren (0) Views: 1909 Travel Iwonka Barton

Krakau, waarom ook niet?

Het weer begint steeds meer op te klaren en de meivakantie staat binnenkort ook voor de deur. Je vriendin die hysterisch op je af komt met de vraag of je een stedentripje wilt gaan maken: ‘’We zijn toch jong?’’ en ‘’Je leeft maar één keer!”’ Maar waar ga je naar toe?

Polen is niet het eerste land waar je aan denkt bij een tripje naar het buitenland. Logisch ook aangezien het land niet erg in de spotlights staat, maar vergis je hier niet in! Krakau, de op één na grootste stad van Polen en is een plaatje om te bewonderen.

Culturele centrum
Je kunt in de stad veel waardevolle gebouwen vinden. Deze zijn vooral te vinden in de zijstraten. Je kunt hierbij denken aan het kasteel Wawel, de mariakerk of de Barbakan. Deze indrukwekkende en belangrijke gebouwen staan om het grootste marktplein van Europa genaamd: ‘Rynek Główy’ (Grote markt).

Auschwitz

Het meest bekende concentratiekamp is een must om te bezoeken. Het kamp was tijdens de tweede wereldoorlog door de Nazi’s opgericht om vooral Joden op te sluiten. Het is erg indrukwekkend om daar rond te lopen en te zien wat de mensen moesten meemaken. Je kunt het kamp met een georganiseerde tour bezoeken maar het is ook mogelijk om vrij rond te lopen.

Wieliczka zoutmijn

Een van de oudste zoutmijnen ter wereld! Klinkt gaaf, niet? Het is 135 meter onder de grond gelegen en produceerde vanaf de 13e eeuw tot en met 2006 tafelzout. Het is een absolute aanrader om te bezoeken als je in Krakau bent. Ook hier is het mogelijk om een rondleiding te krijgen.

Het is overigens wel handig om te weten dat de lokale munteenheid de zloty is en de temperatuur tot 20 graden kan oplopen in mei vanwege het landklimaat. Ik zou je hier nog veel meer tips kunnen meegeven over het prachtige Krakau, maar uiteindelijk moet je cultuur zelf snuiven om die zelf te ontdekken!

Tags: , ,