MENU

Kattenhotel?!

Waar blijven die korte rokjes?

maart 26, 2017 reageren (0) Views: 1254 Life Larissa Hendriks

Pimp je kantoor!

Je bent er vaak nog meer als dat je thuis bent, je kantoortje. Waarom zou je hier niet een inspirerende werkomgeving van maken waar je creativiteit nog meer van gaat bloeien? Plus, het is dan een stuk leuker om op je werk aan te komen als in een fantasieloze ruimte.

Het is nou eenmaal zo, een inspiratieloos kantoor kan creativiteit blokkeren, nieuwe inzichten tegenhouden (blijkt zelfs uit onderzoek door HP) en je zin in het werk (nog meer) verminderen. Nu kan je natuurlijk denken aan Google glijbanen of hangmatten, maar het kan ook goedkoper en eenvoudiger. Hieronder wat tips om van je grijze saaie kantoortje een inspirerende omgeving te maken!

Maak ruimte
Als je dan in zo’n klein kantoortje moet werken de hele dag kan je het beste je bureau naar het raam draaien. Als dat echt niet kan is er nog de beste optie om met je gezicht naar de deur te gaan zitten en de deur open te laten staan. Weinig ruimte beperkt je denkruimte en is funest voor je creativiteit.

Prikkel jezelf
Leuke souvenirtjes van vakanties? Wie kijkt er thuis nou eigenlijk naar om? Lekker op je kantoor neerzetten! Kunst werkt op het onderbewuste, we associëren het met creativiteit en hierdoor geef je die dus weer een boost.

Puur natuur
Groen bevordert de creativiteit, blijkt uit onderzoek door een universiteit in Texas. Ook kunnen verse bloemen stress verminderen! Dat kunnen we allemaal wel gebruiken denk ik zomaar. Het is ook wederom weer beter voor je creativiteit. Amerikaanse werknemers bleken in een ruimte met bloemen en planten 15 procent meer nieuwe ideeën te bedenken.

Snoeppot
Dit geeft zeker een aanleiding voor collega’s om langs te lopen en een reden tot ongedwongen gesprekken. Hier komen meestal de beste ideeën uit. Dit kan natuurlijk ook ergens anders op kantoor en niet per se bij je eigen bureau.

Je eigen smaak
Muziek kan bijvoorbeeld erg stimulerend werken! Of foto’s, inspirerende teksten of prikkelende slogans. Alles waar jij een fijn gevoel bij krijgt. Let wel op dat je deze regelmatig vervangt zodat ze niet saai worden.

Tags: , ,