MENU

Krakau, waarom ook niet?

Geur van gebak uit je TV

maart 27, 2017 reageren (0) Views: 1291 Gadgets, Travel Iwonka Barton

Vlieg alle files voorbij

Als kind had je het er altijd over, vliegende auto’s. Hoe makkelijk het leven dan wel niet zou zijn, al die gave beelden uit de science fiction films. Je wordt ouder en wijzer, maar zo ook de technologie. Sinds februari 2017 is het mogelijk om een vliegende auto aan te schaffen! Ik was even van mijn apropos gebracht…

Het Brabantse Pal-V (Personal Air and Land Vehicle) heeft de eer om de eerste vliegende auto’s te verkopen in Nederland. Er zijn twee modellen beschikbaar: ‘Liberty Pioneer’ en de ‘Liberty Sport’. Je kunt zeggen dat het een kruising is van een auto met drie wielen en een gyrocopter.

De Pal-V gaat maximaal 160 kilometer per uur op de weg en doet zijn werk zoals elke andere auto. Voor het vlieggedeelte gelden daarentegen wel een aantal regels voor dat je elke file kan omzeilen. Je moet in het bezit zijn van een vliegbrevet en landen en opstijgen moet op een vliegveld gebeuren. In de lucht kan je vaart maken tot 180 kilometer per uur.

Je kunt de Pal-V gewoon tanken met Euro95 en de transformatie van auto naar helikopter neemt ongeveer 5 minuten in beslag, geen gedoe dus. Pas wel op dat als je gaat tanken je niet zomaar weg komt aangezien mensen erg nieuwsgierig kunnen zijn. Bereid dus even een praatje voor voordat je de straat op gaat.

De sport editie is de goedkoopste van de twee modellen. Je kan hierbij denken aan prijzen rond de 300.000 euro. Het andere model kost rond de 500.000 euro. Wat een prijzen, niet? Maar goed, wat verwacht je anders voor een vliegende driewieler.

Kopers krijgen bij beide modellen een training om er mee overweg te kunnen. Je moet overigens niet vergeten dat Pal-V samen heeft gewerkt met Italiaanse vormgevers. Als je een kenner bent zie je aan het ontwerp dat er een Italiaans tintje in verwerkt zit. Nog meer luxe!

De snelle kopers moeten nog wel even geduld hebben voordat ze hun luxe beauty in ontvangst mogen nemen. De leveringen staan gepland voor eind 2018. Later dit jaar begint de pre-productie en daarna volgt de productie voor de eerste klanten.

Tags: , , ,