MENU

Vlieg alle files voorbij

Gebogen OLED-scherm

maart 28, 2017 reageren (0) Views: 1283 Gadgets Larissa Hendriks

Geur van gebak uit je TV

Gisteren hadden we het over vliegende auto’s, nu over een geur TV. Alweer iets waar je het als kind altijd over had, hoe zou het zijn als je ook de geuren uit het TV programma kon ruiken in de woonkamer?

Heel Holland Bakt komt met een nieuw seizoen en om dat te vieren kwamen zij met de HHB-GEURTV. Afgelopen zomer kwamen zij aan met een tram die de geur van appeltaart door heel Amsterdam verspreidde. Dit seizoen brengen zij de geur van heerlijke taarten en gebak bij jou thuis!

Een fantasie die werkelijkheid wordt en MAX is nu dus op zoek naar enthousiaste testers. Zij mogen de geurkast thuis uitproberen tijdens het gehele komende seizoen van Heel Holland Bakt. Ben jij een échte fan of wil je dit gewoon heel graag uitproberen? Dan kan je je vanaf vandaag aanmelden op de website van Heel Holland Bakt. Er worden in totaal 50 geurkastjes verloot, de winnaars ontvangen deze in bruikleen. Ben je bang lekkere trek te krijgen hiervan? Body & Fitshop heeft een groot aanbod in nét even wat meer verantwoorde tussendoortjes.

Maar hoe kan dit eigenlijk?

In de geurkastjes zitten patronen met daarin de geuren van een aantal basisingrediënten, waaronder vanille, karamel, rood fruit en koekdeeg. Aha, kijk nu wordt het al wat duidelijker. Om deze geuren te activeren zitten er in de uitzendingen van het nieuwe seizoen geluidstonen waarop het HHB-GEURTV-kastje reageert. Dit slimme kastje kan geuren mengen, waardoor er eindeloos veel verschillende variaties mogelijk zijn. De tonen zijn niet hoorbaar en niet schadelijk voor mens en dier.

De omroep MAX begon al met een geurtram en is nu voorloper op het gebied van geurtelevisie. Wie had dat gedacht? Het is nog nooit eerder mogelijk geweest voor gewone televisiekijkers om thuis bij beeld horende geuren waar te nemen. Indien de test een succes wordt wil MAX in de toekomst het aantal HHB- GEURTV-kastjes opschalen.

Wie weet brengen de geuren bij televisie weer verloren televisiekijkers terug op de bank!

Tags: , ,