MENU

Geur van gebak uit je TV

Stijlvol klokkijken

april 2, 2017 reageren (0) Views: 1285 Gadgets Larissa Hendriks

Gebogen OLED-scherm

Een gebogen wat? Een gebogen OLED-scherm. De iPhone die Apple in het najaar van 2017 (waarschijnlijk) uit zal gaan brengen krijgt zo’n scherm. Klinkt luxe maar wat houdt dit nou precies in?

Zo’n OLED-scherm blijkt erg goed te zijn voor stroombesparing (geen opladers meer meenemen, kijk, nu wordt het interessant). Het biedt diepere zwartwaarden, omdat alleen delen van het scherm licht zullen geven. Zo kan bijvoorbeeld de tijd op een telefoon langdurig worden getoond, zonder veel stroomverbruik!

De schermen zullen vergelijkbaar zijn met het smartphonemodel van de concurrent Samsung Galaxy S7 Edge. Wat zou kunnen verschillen is de manier waarop deze OLED-schermen zullen buigen. Niet alleen lijken ze op elkaar maar de schermen zullen vermoedelijk ook door Samsung gemaakt worden. De reden hierachter is dat alleen dit Koreaanse bedrijf momenteel voldoende productiecapaciteit heeft om dit soort schermen op grote schaal te produceren.

Maar er zijn nog meer voordelen, zo’n scherm toont bijvoorbeeld betere kleuren en contrasten. Zwart is hier ook écht compleet en volledig zwart (niet dat halve grijszwart), omdat de pixels helemaal uitgeschakeld worden (vandaar ook die stroombesparing). Tot slot is de OLED tijdens de productie flexibel, hierdoor kan een scherm meebuigen in de schermranden. Wel is dit een stuk duurder om te creëren wat wij hoogstwaarschijnlijk ook weer terug zullen zien in de prijs.

Er wordt verwacht dat deze nieuwe iPhone in het najaar aangekondigd zal worden door Apple. Leuk weetje: het is alweer zo’n tien jaar geleden dat de eerste iPhone in de schappen kwam te liggen! Man, wat gaat de tijd snel he. Dit kan een reden zijn voor Apple om flink uit te pakken dit jaar om dit te vieren.

Wij zijn zeer benieuwd! Oh ja, mogelijk verdwijnt de zogenoemde Lightning-ingang voor een USB-C aansluiting. Goed nieuws of slecht nieuws? Indien je toch niet weg bent van deze vernieuwde snufjes kan je hier de Iphone 7 plus bestellen.

Tags: , , ,