MENU

The Ark: Een varend cruisefestival?

#GetINKed

Gratis tattoo morgen?

Expo Harry Potter

april 4, 2017 reageren (0) Views: 1078 Events Larissa Hendriks

“Dat is eng, vet eng, alles hier is eng”

Wat is er een leuker verjaardagscadeautje dan samen iets leuks te gaan doen? Een weekje terug nam ik een vriend van mij mee naar de wereld magische wereld van de bekende tovenaarsleerling, de Harry Potter Expo in Utrecht.

We hebben ervoor gekozen om doordeweeks te gaan rond een uur of 12:00 en het was heerlijk rustig. Eenmaal binnen werden er drie mensen uit de groep gesorteerd op de “sorteerceremonie”, die pratende hoed uit de film die zegt of je bij de afdeling Griffoendor, Zwadderich, Huffelpuf of Ravenklauw hoort. Helaas praatte deze niet “echt” maar maakten ze gebruik van een geluidsbandje.

Wat hierna kwam vond ik zelf erg gaaf. Een korte flashback naar alle films op wel iets van tien verschillende schermen. En van die verschillende schermen werd erg tof gebruik gemaakt. Na deze intro werden we in het donker met veel rook door een vrouw in tovenaarskleding met een lantaarn in haar hand meegenomen naar het begin van de expo.

We werden gelijk ontvangen door “levende” schilderijen, dat vond ik zelf altijd een van de leukste dingen aan de films. Ik miste alleen nog de bewegende trappen en Harry Potter zelf natuurlijk. Maar er zijn tal van attributen uit de films te bewonderen. Decors, kostuums, toverstokjes, bezemstelen en zelfs een kopie van de Zweinstein Expresstrein.

Ook kan je zelf eens even testen hoe goed je bent in Zwerkbal, niet heel moeilijk vonden wij. Vervolgens kwamen we bij het “enge” gedeelte, ten minste, dat vond ik. Blijkbaar heb ik iets van vijftig keer “eng” gezegd: “dit is echt eng, vet eng, man wat eng, kijk hoe eng…” Zie het filmpje op onze Instagram.

Ineens waren we bij het einde, we zaten zo in de tour dat dit voor ons als een verassing kwam. “Is dit al het einde?” Daar konden we nog wel even rondsnuffelen in de merchandising. Niks gekocht uiteraard, een chocoladekikker kost al snel 10 euro. Toch was het wel leuk om dit eventjes in het “echt” te zien en in onze handen te kunnen houden.

We hebben het ontzettend gezellig gehad al zijn we beide geen échte Potterfans! Dus ook als je niet precies weet hoe alle films verlopen dan is dit alsnog de moeite waard om even een bezoekje aan te geven. Ten minste, vonden wij. Een geslaagd verjaardagscadeautje dus! De expositie is tot en met 30 juni te bezoeken. Oh, en hou de website in de gaten voor een leuke winactie.

Tags: , ,