MENU

Popcorn and chill

Avocado, het groene goud

april 7, 2017 reageren (0) Views: 1094 Life Larissa Hendriks

Betalen voor je koffie op kantoor?!

Gisteren lanceerde Starbucks haar nieuwste espresso assortiment in alle winkels. Gezien maar liefst 70% van alle Nederlanders koffie drinkt thuis is dit erg goed nieuws voor velen van jullie. Helaas is het nog net geen weekend en zal het prutje op werk het voor je moeten doen vandaag. Of heb jij de mazzel goede koffie te kunnen krijgen op de werkvloer?

Goede koffie op het werk blijkt nog belangrijker gevonden te worden als een lekkere lunch, een jaarlijks uitje met collega’s (dat ligt natuurlijk ook aan de collega’s zelf) of een mooie laptop van de zaak. Jongens, dit gaat wel ver. Maar het gaat nog verder, één op de vijf werknemers denkt zonder koffie de werkzaamheden van de dag niet naar behoren uit te kunnen voeren! Blijkt uit een onderzoek van Nestlé.

Sociale functie
Kwaliteit van koffie is natuurlijk belangrijk, vooral voor de echte koffiekenners onder ons. Maar de koffieautomaat op de gang heeft ook een andere functie. Namelijk, de sociale functie. Het komt vaak voor dat we hier even een praatje maken met collega’s. Dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat we hier flink gaan roddelen over andere collega’s. Gelukkig zijn de meest besproken onderwerpen niet geroddel maar actuele projecten, werkzaamheden en het laatste nieuws.

Minder nieuws
Roelof van Dinter, Directeur van Nestlé Professional Benelux laat weten: “We zien ook in Nederland een kleine verschuiving naar betaalde koffie op het werk”… Ho, dat is niet de bedoeling! Zeg Ruben, als je mijn artikel leest, houdt die lekkere Segafredo koffie die wij hebben op het werk maar gewoon gratis!