MENU

Op vakantie tijdens je lunchpauze

AmpliFi HD

AmpliFi HD, kopen en uitpakken is een feestje

onderwaterdrone

april 15, 2017 reageren (0) Views: 1136 Gadgets Larissa Hendriks

Duiken, vissen en zwemmen met je drone

Drones, drones, drones. Het is een hele hype geweest maar nu vinden we het normaal dat je een klein vliegtuigje kan kopen om wat te filmen boven de stad. Maar sinds 12 april is er meer, er is nu ook een onderwaterdrone ontwikkeld en verkrijgbaar.

Drones met camera’s, iedereen heeft er een andere mening over. De één vind het de uitvinding van de eeuw, de ander is er fel op tegen en vindt het inbreuk op de privacy. Beide kan ik wel begrijpen en zeker nu deze drones steeds gemakkelijker te verkrijgen zijn. Een bezoekje aan de zwarte markt en je komt thuis met een leuk nieuw hebbedingetje voor een zacht prijsje.

De nieuwste onderwaterdrone heeft echter geen zacht prijsje. De adviesprijs inclusief btw gaat van € 1.599 voor de PowerRay Explorer, € 1.988 voor de PowerRay Angler naar € 2.099 voor de PowerRay Wizard. Ja, er zijn dus zelfs verschillende pakketten verkrijgbaar! Vanaf eind mei verwacht PowerVision te beginnen met verzendingen.

PowerRay, wat een naam ook, een echte buddy met functies die speciaal ontworpen zijn om zoetwater-, zoutwater- of ijsvissen te vergemakkelijken. In het Europese lanceringsevenement in München (Duitsland) werd dit van de week aangekondigd.

Ook vissers worden high-tech!
Het is de perfecte partner tijdens een mooie vissersreis. De drone kan tot wel 30 meter diep duiken en doormiddel van een “Fishfinder” app kan een vis tot wel 40 meter diep worden gespot. Hierbij geldt zelfs een nauwkeurigheid tot wel 10 centimeter. Daarbij bevat dit hulpje een op afstand bedienbare functie om aas op de gewenste locatie uit te gooien en zo vissen te lokken. Zo wordt vissen voor veel meer mensen interessant.

Niet alleen vissers hebben iets aan dit nieuwe, handige, technische snufje, ook kan deze drone worden gebruikt voor onderwaterfotografie en -videografie. Pas alleen op dat je niet té gevaarlijke vissen op gaat zoeken, dan is straks je dure drone kapot. Ook kan de voortgang van een zwemmer gevisualiseerd worden.

Tags: