MENU
onderwaterdrone

Duiken, vissen en zwemmen met je drone

radio

Uit het stof! De trend van flared jeans, ouderwetse...

AmpliFi HD

april 18, 2017 reageren (0) Views: 1713 Gadgets Redactie BLVD

AmpliFi HD, kopen en uitpakken is een feestje

De AmpliFi HD router maakt het mogelijk om overal in je huis een supersterk Wi-Fi-signaal te hebben. Een bijzonderheid is de toepassing van Mesh technologie. Wij zochten uit of hij net zo goed werkt als dat hij eruit ziet.

De AmpliFi HD, uitgebracht door Ubiquiti Networks, is een mooi designproduct. In tegenstelling tot de meeste andere routers op de markt misstaat deze absoluut niet in de huiskamer naast de Nest- en Apple-apparatuur. Alle access points zitten bijvoorbeeld keurig buiten het zicht. Er zijn vier LAN-poorten, een WAN-poort, een USB-poort en een 12V-aansluiting. Het display heeft mooie LED-verlichting en een heldere weergave van de gegevens op het display. Ook de mooie en luxe verpakking maakt dat de AmpliFi HD een feestje is om te kopen en uit te pakken. Het hoort helemaal in het rijtje van de luxere elektronica producten voor in je huis.

Inhoud pakket

In het volledige pakket, dat 429 euro kost, zitten het routestation en twee antennes. Die zijn ook los te verkrijgen. Alleen het routerstation kost dan 168 euro en een enkele antenne mag mee voor 152 euro. De pakketprijs scheelt dan toch weer 120 euro. Er kunnen tot tien antennes aan de Ampli-Fi worden toegevoegd.

Eenvoudige installatie

Met een Bluetooth-verbinding kan je via je smartphone eenvoudig de installatie doen in enkele minuten. Dit scheelt dus ook weer dure installatie uren. Zo kan je zonder iets te weten over de technologie en zonder moeite via de smartphone en het touchscreen op de AmpliFi zelf alle stappen van de installatie doorlopen. De bijbehorende app voor de smartphone is eveneens handig in het gebruik en als je er echt niet uitkomt biedt een live support-verbinding uitkomst. Dit hebben ze heel goed gedaan ten opzichte van andere merken router- en installatiesoftware!

Mesh

De AmpliFi HD maakt gebruik van Mesh technologie. Dat houdt in dat de router en de antennes samen één WiFi-netwerk vormen. Mocht één van de antennes uitvallen, dan neemt de andere het over. Ook zorgt het Mesh systeem ervoor dat het WiFi-signaal veel verder reikt. Zo heb je nooit WiFi-loze plekken in je huis. Het werkt ideaal en alle tien apparaten waarmee we simultaan getest hebben in een huisnetwerk hebben een maximale verbinding en kunnen zonder haperen allemaal tegelijk over flinke bandbreedte beschikken.

High Density (HD) en Snelheidstests

Het HD in de naam staat voor High Density. Zowel de software als de hardware in het apparaat zorgen er samen voor dat de maximale prestaties en snelheid uit WiFi te halen wat op dit moment mogelijk is.

Een handige functie van de AmpliFi HD is de snelheidstest en de continue monitoring van het netwerk en de internetverbinding. Dit lees je ook uit via de app op je telefoon of het display van de AmpliFi router. Daarmee stelt de AmpliFi HD vast hoe snel het netwerk op het moment is. Door vervolgens de antennes en de AmpliFi anders te positioneren of te richten ontdek je snel wat de ‘beste’ manier is om de onderdelen van dit systeem neer te zetten in je huis.

Prestaties

De Ampli-Fi HD heeft een bereik van maar liefst 1853 vierkante meter en de maximale TX-kracht is 26 dBm. Hiermee levert de AmpliFi HD met afstand een van de snelste internetverbindingen ten opzichte van andere routers. WiFi met snelheden tot 1300Mbps is wat je wil! Zeker voor een huisnetwerk met flinke media library en je Netflix verslaving.

Mesh points

Het enige dat wat lastiger is met de setup van dit systeem is dat het behalen van een optimale connectiviteit per Mesh point. Deze wil je uiteraard op maximale prestaties hebben en dan moet je boven de 60% signaal komen per Mesh point. Ook als de afstand tussen de router en de twee antennes niet het probleem is en er ook geen obstakels als beton of veel metaal tussen zit blijft het even richten en zoeken naar het beste stopcontact om de antenne in te steken. Ook hier is het systeem op bedacht en maakt het niet uit in welke volgorde van apparaten wordt gehanteerd. Het kiest zelf de beste verbindingsroute tussen de verschille. De twee antennes kunnen het signaal namelijk niet doorgeven of onderling versterken voor zover wij hebben kunnen testen.

Conclusie

Een absolute must voor iedereen die z’n internetsnelheid en netwerksnelheid serieus neemt! Je betaalt maandelijks een aardig bedrag voor je (hogere) internetsnelheid dus het zou zonde zijn als je daar niet overal in huis van kan genieten.

Productspecificaties

Max. TX Power: 26 dBm
Radio’s: 6
MIMO Verbindingen: 18
Snelheid: 5.25 Gbps
Bereik: 1850 m2

Netwerk Interface: Wi-Fi/Gigabit Ethernet (1) WAN, (4) LAN
Max. Power Verbruik: 11W
ESD/EMP Protectie: +/- 24kV Air/Contact
Knoppen: Reset
Antennes: (3) Dual-Band Antennes
Display: 1.6″ (40.6 mm) Diagonaal, 240 x 240, 212 ppi, G+F Touch, Full Color
Wi-Fi Standaarden: 802.11ac, 802.11n, 802.11a, 802.11b/g
Energiebesparing: Ondersteund
Draadloze Beveiliging: WPA2-PSK AES/TKIP
Werktemperatuur: -10 to 55 Celcius
Max. Luchtvochtigheid: 5 to 95% Non condenserend
Certificaten: FCC / CE / ICAmpliFi HD

Tags: , ,