MENU
ontbijt

Goed ontbijt, betere prestaties

Opwinding

Aanraking, opwinding en een hoop lust…

Spotify muziek

april 19, 2017 reageren (0) Views: 1067 Life Larissa Hendriks

Student? Geniet van Premium muziek met korting!

Studententijd, de beste tijd. Zo blijkt maar weer. Vanaf vandaag laat Spotify alle studenten in wel 38 verschillende landen genieten van Spotify Premium, maar dan voor de helft van de normale prijs!

Alle voordelen die horen bij het Premium-lidmaatschap zijn van jou (als je student bent) voor maar €4,99. Dat betekent dus: geen vervelende reclames meer, geen onnodig dataverbruik meer (je kan je favoriete muziek downloaden om offline te beluisteren) en een hogere muziek kwaliteit (hier merk ik zelf niks van maar goed, leuk).

Maar wat luisteren studenten nu eigenlijk het meest op Spotify? Drake komt op nummer 1. Deze vent is het meest populair onder studenten in Nederland (gebaseerd op het luistergedrag van 18 tot 21-jarigen in de laatste 12 maanden). Vooral blijkt zijn hit “One Dance” erg geliefd onder de studenten op dit moment.

Niet gek deze studentenactie. Studenten blijken de grootste muziekfans te zijn op Spotify, zij luisteren 70% meer uren per week muziek dan de gemiddelde gebruiker van Spotify. Op zaterdag wordt er het meest naar muziek geluisterd met een piek om 17:00. Gekke tijd wel, als je het mij vraagt. Dit is dan toch het moment dat je eten klaar gaat maken of gaat nadenken over waar je eten vandaan haalt of gaat eten?

Pop, pop en nog eens pop

Pop komt eruit als het meest populaire genre onder studenten. Daarna komt Dance Pop en op de derde plek staat dan Pop Rap. Echte popliefhebbers dus. Maar dit is natuurlijk maar een gemiddelde. Er zijn ook genoeg studenten die zich helemaal kunnen vinden in andere genres zoals echt zware beuktechno of heavy metal.

De momenten wanneer studenten het meest luisteren naar muziek is ook onderzocht. Dit werd gedaan door de gemiddelde luistertijd van de “moment”-afspeellijsten die Spotify aanbiedt te bestuderen. Uit dit onderzoek is gebleken dat studenten het liefst muziek luisteren tijdens het chillen, sporten en op de derde plek staat natuurlijk: feesten!

Tags: , ,