MENU
AmpliFi HD

AmpliFi HD, kopen en uitpakken is een feestje

spelcomputer

De technologie is sneller dan het licht

radio

april 25, 2017 reageren (0) Views: 1435 Gadgets Larissa Hendriks

Uit het stof! De trend van flared jeans, ouderwetse radio en DAB

Tegenwoordig vinden we ouderwets spul en fashion weer helemaal de shit. We lopen weer rond in een flared jeans, drinken koffie bij leuke ouderwetse koffietentjes en luisteren muziek via een toffe radio of platenspeler. Ga je ook lekker met de ouderwetse trend mee?

Natuurlijk schaffen we binnen deze trend niet producten aan die écht uit de jaren tachtig komen, ten minste, niet als je bijvoorbeeld gewoon je Spotify wilt blijven luisteren of een goede kwaliteit jeans wilt dragen… Gelukkig gaan ook winkels met deze trend mee en zijn er genoeg vernieuwde ouderwetse (klinkt tegenstrijdig) producten aan te schaffen deze tijd.

Neem Radiowinkel, nog online ook, deze radioman verkoopt een mega divers assortiment aan radio’s. En dat zijn niet zomaar radio’s… Deze speeltjes zijn pas hypermodern maar hebben toch die trending retro uitstraling. Via Spotify Connect kan je met deze radio bijvoorbeeld alsnog genieten van je samengestelde afspeellijsten. Maar dan komt je muziek uit een fraai houten kastje (met nog immens goede speakers ook, wat niet geheel onbelangrijk is). Natuurlijk een mooi dingetje voor wat meer sfeer in de woonkamer, maar ook op je slaapkamer kan deze goed van pas komen want deze radio heeft ook 2 alarmfuncties!

Overal kan ja via je Spotify op bijvoorbeeld je telefoon maar ook met de bijgeleverde afstandsbediening verbinding maken met de radio (indien je een wifi verbinding heb maar goh, wie heeft dat niet?). Maar stel je hebt op een of andere manier geen wifi (?!), dan kan je altijd nog genieten van SLAM FM.

FM kennen we allemaal, maar ken je DAB al?

Dab

Nee, die DAB bedoel ik niet! Ik bedoel de Digital Audio Broadcasting. Say what? Ik zal je niet vervelen met theorie hierover, maar steeds meer radiozenders maken hier gebruik van. Deze technologie biedt meer keuze aan radiostations, netjes in een alfabetische lijst (je hoeft dus niet meer moeilijk te doen om de juiste frequentie te vinden).

Ook is ruis geen vervelend probleem meer, kan je genieten van goede digitale geluidskwaliteit en heb je in bijna heel Nederland gratis ontvangst van radiostations zonder kosten of gedoe met registreren of inloggen… Wat een ontwikkeling, het zou zelfs kunnen dat je in de toekomst ook radio via 5G kan luisteren. Klinkt als een goede toekomst voor de radio!

Om te gaan dabben heb je wel een digitale DAB+ radio nodig. Wij geven jou 10% korting op deze toffe radio’s! De code BLVD2017 is te gebruiken tot 1 oktober 2017. Weet je niet welke je moet kiezen? De radioman himself, Sander, heeft een persoonlijke favorietenlijst voor je samengesteld. Beter advies krijgen kan haast niet!

Tags: , , , ,