MENU
Pasen

Even kijken hoe het gras groeit in Finland

vakantie

Nederlanders zitten liever in de luie ligstoel op vakantie

koffer stedentrip

april 29, 2017 reageren (0) Views: 1356 Travel Larissa Hendriks

Trippen voor een stedentripje

Kutten met je bagage, veel lopen, geïrriteerd raken van het vervreemde openbaar vervoer, zoveel mogelijk doen en uiteindelijk bekaf weer thuis op de bank ploffen. Nu klinkt het heel negatief maar toch kijk ik altijd met een goed en tevreden gevoel terug op de leuke herinneringen die ik gemaakt heb tijdens een stedentrip!

Qua bagage is het altijd wel even puzzelen, want voor 3, 4 of 5 daagjes ga ik geen ruimbagage bijboeken! Geld komt niet zomaar uit de muur rollen… Daarom maak ik altijd lijstjes, ik ben er dol op. Zo vergeet ik (vaak) niks. Ik ben zo’n persoon die hier al dagen van tevoren mee bezig is, lastminute inpakken is niet voor mij weggelegd. Hieronder geef ik je een exclusief kijkje in mijn bagage…

Larissa’s bagage

Eventjes een kijkje in mijn eigen koffertje die ik meeneem op een stedentrip. Mijn essential (buiten de basics als paspoort, geld, kleding, ondergoed, douchegel en natuurlijk telefoon met oplader) is toch wel écht mijn laptop. Kan me eigenlijk niet meer indenken wat ik zonder mijn ZBookie aan zou moeten als “Creative”.

koffer stedentrip

Ik ben trouwens (wat trouwe lezers vast al weten) een echte koukleum en dus doe ik wel een thermolegging aan onder mijn broek indien ik met het vliegtuigreis. Daarnaast vind ik het wel altijd fijn om toch wat verzorgingsproducten mee te nemen al zit er op de handbagage vaak een limiet aan vloeistoffen (maximaal 100 ml). Ga ik naar de zon? Dan gaat de DD-cream mee, dit beschermt m’n gezichtje tegen uv-stralen. Verder ben ik niet zo’n “tutje” en dit komt in zo’n geval erg goed van pas! Natuurlijk mogen in een warm land de badslippers, zwemkleding en zonnebril niet ontbreken.

Krijsende baby’s en vervelende leeslampjes

Gezien het erg vroeg licht kan worden neem ik voor de zekerheid wel mijn slaapmaskertje mee, weegt niks en is ook nog eens handig voor als je wilt slapen onderweg en iemand naast je heeft zo’n “handig” leeslampje aan… Ook weet je niet precies hoe rumoerig de omgeving is bij je hotel. Ja natuurlijk, er staan recensies online, maar hoe betrouwbaar en uit welke tijd stammen deze? Oordoppen ontbreken niet in mijn bagage, ook handig tegen die krijsende baby’s…

Een stedentrip is in mijn ogen minder ontspanning en meer spanning. Daarom gaan mijn Puma’s gewoon mee (dit is de Rioja). Omdat we lekker actief bezig zullen zijn neem ik stiekem wel mijn eigen verantwoorde energiereep mee, handig voor onderweg en erg lekker.

Nou, ik heb denk ik alles wel mee? Ik streep altijd alles pas af van mijn lijstje als het daadwerkelijk in de koffer zit. Trouwens ook erg handig, mijn rugtasje uit Turkije (helaas kan je deze niet online bestellen jongens…). De rits zit aan de achterkant (dus tegen je rug aan), zo kan niemand me (gemakkelijk) beroven!

Tags: , , ,