MENU
cannabis

Cannabis tijdens het avondeten, typisch Hollands

emoji

Spotify spot emoji’s

kater

april 28, 2017 reageren (0) Views: 1101 Life Iwonka Barton

Een kater is voor later

Nu koningsdag achter de rug is en het weekend alweer voor de deur staat, is het ongetwijfeld mogelijk dat je jezelf weer aan de drank zet de komende dagen.  Op de één of andere manier is dat net een tikkeltje blijer en losser zijn te verleidelijk om over te slaan. Ook al heb je jezelf beloofd het niet te doen. Want jammer genoeg zit er ook een negatieve kant aan vast voor de volgende ochtend: een kater…

Na een gezellige dag of avond met je vrienden lig je de volgende ochtend zeurend en wel in bed dat je hoofd bijna uit elkaar knalt en bericht vrienden wat ze je wel niet aan hebben gedaan: “Wat heb je me aan gedaan?!”

Hoe ontstaat een kater?

Door alcohol werken je nieren veel sneller, daarom moet je ook vaker naar de wc. Alcohol heeft een vocht afdrijvende werking, je droogt sneller uit. Gebrek aan slaap kan tevens ook voor een pittige kater zorgen. Daarnaast is frisse lucht ook heel erg belangrijk.

Gelukkig heb ik hier een aantal tips die zeker van pas kunnen komen voor jou en je kater!

1. Blijf zo lang mogelijk in bed liggen en neem hierna een stevig ontbijt. Fruit en vruchtensappen kunnen de bloedsuikerspiegel en zuurgraad in je bloed op peil brengen.

2. Het wel bekende kopje koffie in de ochtend kun je beter laten staan als er sprake is van een kater. Koffie onttrekt vocht uit je lichaam.

3. Tegenwoordig zijn er ook producten in de markt die een kater kunnen laten verdwijnen. Deze zijn meestal bij de drogist verkrijgbaar.

4. Het hoofd is erg gevoelig voor hoofdpijn tijdens een kater. Blijf daarom kalm. Het is meermalen bewezen dat het luisteren naar klassieke muziek kalmeert. Niet iedereens favoriet maar het proberen waard…

Bijna iedereen heeft in het weekend wel trek in wat alcohol. Het is gezellig, het maakt je losser en laat jou niet steeds aan je problemen denken. Toch is het verstandig om met mate te drinken. Je bent nog jong en hebt een lange weg voor je, zorg dus goed voor je kostbare lichaam!

Tags: , , ,