MENU
radio

Uit het stof! De trend van flared jeans, ouderwetse...

whatsapp

Zo vergeet jij je WhatsAppjes niet meer!

spelcomputer

april 30, 2017 reageren (0) Views: 1720 Gadgets Iwonka Barton

De technologie is sneller dan het licht

Game Boy, wie kent hem niet. Onze eerste spelcomputer die je draadloos mee kon nemen als je op vakantie ging. Pixels waarbij je ogen dubbel zo scherp gesteld moesten zijn om het beeld te kunnen volgen. Nintendo heeft de afgelopen jaren niet stil gezeten en alles eraan gedaan om de pixels beter dan best te maken. De ontwikkelingen gingen zo snel, dat je nu zelfs mag kiezen of je voor een 3D of 2D spelcomputer gaat.

Nintendo brengt 28 juli 2017 de nieuwe Nintendo 2DS XL uit! Wel een gek idee aangezien er al een New Nintendo 3DS XL bestond. Waarom gaat Nintendo terug naar een 2DS? Het antwoord is simpel: de 2DS is toegankelijker voor beginnende spelers. Niet iedereen kan overweg met een 3DS waardoor dit een perfecte tussenweg is.

New Nintendo 2DS XL

Je kunt het nieuwe systeem openklappen en het is verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties: Zwart met turkoois, wit met rood en roze met wit. Het grote speelscherm heeft dezelfde afmetingen als dat van de New Nintendo 3DS XL. Het systeem is ook iets lichter van de 2DS, maar wel even krachtig als dat het al was. En zoals de naam het al aangeeft, je kunt de spellen alleen in 2D spelen.
Bovendien zit er ook een ingebouwde NFC-sensor in, je amiibo-kaarten en –figuurtjes kunnen met dit systeem dus gewoon gebruikt worden. Alle spellen die ooit zijn uitgebracht voor de 3DS, kun je op de 2DS gewoon spelen, geen paniek dus!

De New Nintendo 3DS en 2DS beschikken over de functie ‘StreetPass’. Je kunt hiermee je spelgegevens uitwisselen met spelers die je op straat tegenkomt. Het is mogelijk om met andere spelers online te spelen, maar ook nieuwe spelcontent en nieuws te ontvangen. Up-to-date blijven is nooit verkeerd tegenwoordig.

Games

Over de afgelopen jaren zijn er meer dan duizend games uitgebracht voor de Nintendo 3DS. Er worden nog steeds nieuwe games ontwikkeld, waaronder drie die tegelijk met de New Nintendo 2DS XL uitkomen. De nieuwe games bieden leuke ervaringen aan voor zowel spelers van de 3DS als de 2DS.

Tags: , ,