MENU
koffer stedentrip

Trippen voor een stedentripje

Een duik in de veelzijdige rivier de Turia van...

vakantie

mei 6, 2017 reageren (0) Views: 1083 Travel Larissa Hendriks

Nederlanders zitten liever in de luie ligstoel op vakantie

Tuurlijk, relaxen op vakantie is heerlijk. Een cocktail, ligstoeltje en zonnetje aan de hemel. Maar een hele vakantie luieren? Nee, geef mij dan maar een actieve vakantie. Lekker veel doen en herinneringen maken! Blijkbaar moet ik het dan bij de Italianen, Fransen of Spanjaarden zoeken, zij staan bovenaan de lijst als het gaat om activiteiten doen tijdens een vakantie.

Wat vindt Nederland?

Net even meer dan de helft van de Nederlanders (55 procent) gaat liever relaxen op vakantie. Zelf verkies ik een actieve vakantie boven luieren op een ligbedje maar blijkbaar zijn velen het hier dus niet mee eens. Dat blijkt uit een marktonderzoek van GfK (marktonderzoeker). Onder de 20-29 jarigen is de keuze voor een actieve vakantie of een luier vakantie bijna fifty fifty.

Van die luie ligstoel af!

Voor een actieve vakantie hoef je niet direct Europa uit, er zijn genoeg mogelijkheden om “in de buurt” een toffe actieve vakantie te creëren. Natuurlijk hangt dit vaak wel af van het seizoen, maar laten we het houden op de zomer gezien die vakantie nu nadert!

Een paar tips, zoek vooraf wat je sowieso wilt gaan doen, dan kan je de nodige kleding bijvoorbeeld daarvoor meenemen. Ook zijn er activiteiten waarbij je het best van te voren kunt reserveren. Bijvoorbeeld wanneer je de vulkaan in wilt gaan op Tenerife, ik spreek uit ervaring. Denk ook aan goede verzekeringen als je van plan bent om echt het gevaar op te zoeken en bijvoorbeeld te gaan bergklimmen, parachute springen of iets dergelijks.

Nog een persoonlijke tip, keep it local. Boek liever bij een plaatselijke organisatie in het land ter plekke dan van tevoren via de reisorganisatie als je geld wilt besparen. Ook kan dit een toefje extra cultuur geven aan je activiteiten. Wanneer een local je rondleidt is dit vaak toch net even interessanter dan dat een vrouwtje in een oranje shirtje dit doet.

Voorbeelden van plekken waar je je lekker kan uitleven deze zomer in het zonnetje zijn Zuid-Frankrijk, de Costa Brava in Spanje of misschien is het Italiaanse eiland Sicilië meer iets voor jou!