MENU
whatsapp

Zo vergeet jij je WhatsAppjes niet meer!

veganisme

Huisgemaakt en voedzaam eten? Veganisme natuurlijk!

Zebra Beekse

mei 10, 2017 reageren (0) Views: 1098 Life Larissa Hendriks

Er staat een zebra in de gang! Ja, ja, een zebra in de gang!

Je hebt wel van die natuurwekkers, wakker worden van vogelgeluidjes, ruisen van de zee of de wind door de bomen. Maar wat als je in 2018 wakker gebruld kan worden door een levensechte leeuw? Of gekrijs van apen? Zou jij dat aandurven?

Safaripark Beekse bergen opent volgend jaar een mega interessant bungalowpark. In je boomhutje ben je maar op zo’n tien meter afstand van de wilde dieren uit het park. Ik ben wel in voor zo’n Tarzan avontuur!

Een unieke belevenis binnen Europa, en dat in ons kleine landje. Naast het Safaripark Beekse Bergen zijn er nog wel een hele hoop andere top dierenparken in Nederland. Het lijken er wel steeds meer te worden en Artis is er niks meer bij.

Persoonlijke favoriet in Nederland

Ik deel gewoon weer even een persoonlijke favoriet. Ben denk ik bijna overal wel ongeveer geweest onderhand. Van diegenen waar ik geweest ben sprong Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna er zeker wel uit.

Het is een beetje alles in één daar. Je hebt een kleine apenheul, een papagaaien kooi (haal even wat voer voor hier binnen, dan komen ze op je zitten!) en niet te vergeten de leeuwen (en natuurlijk nog meer dieren).

Hoenderdaell is aangesloten bij de Stichting Leeuw, alles wordt gedaan om de leeuwen op hun gemak te stellen. Ieder dier heeft een ruim eigen binnen verblijf omdat zij ieder eigen voedsel verkrijgen en in de buitenverblijven kunnen de dieren samenkomen. Er is ook een grote hal wat is omgebouwd tot een soort speelhal. Hier ligt bijvoorbeeld nieuw speelgoed, geuren en materialen of verstopt voer. Door deze nieuwe belevenissen, blijven ze het leuk vinden. Ook beschikt de hal over een jaagsimulator, waarmee de dieren voorbereid worden op hun toekomstige leven in de natuur.

Geruststelling voor de mietjes in Beekse Bergen

Om even terug te komen op de verblijven voor jou tussen de leeuwen: er is een geruststelling voor de mietjes onder ons. Om toch nog wat bescherming te bieden zal er een gracht gebouwd worden van zeven meter breed. Hierdoor blijven de dieren op een veilige afstand. Nou, nu klinkt het al een stuk minder spannend. Gelukkig is het daarbij nog wel mogelijk om per voet, boot, bus of auto een safari te doen tijdens het verblijf.

Nog even een jaartje wachten en dan zullen de eerste boomhutjes al staan! Ga jij erheen?

Tags: , , ,