MENU
warm

Wat doe jij morgen in 27 graden? Flessenvoetbal!

ontharen

Hoppa, ontharen die handel!

ijs

mei 17, 2017 reageren (0) Views: 986 Life Larissa Hendriks

IJsjes, ijsjes en nog meer ijsjes!

Wat is nou een lekkerdere manier om af te koelen dan een heerlijk ijsje scoren? Nee, niets dus! Het lastige is wel dat het ieder jaar moeilijker wordt om te kiezen. Er komen ieder jaar zoveel verschillende soorten bij: gezondere ijsjes, vegan ijsjes, ijsjes met vijf verschillende lagen en zelfs proteïne ijsjes.

Unilever komt net als voorgaande jaren ook dit jaar weer met nieuwe varianten van de Magnums. Dit jaar komen zij met drie nieuwe Double-varianten, cocos, raspberry en peanut butter (!). Het kan zijn dat je wel al van de kokos- en framboosvarianten afweet maar nog niet van die pindakaasversie. Klopt, deze ondersteunen zij (gek genoeg, want wie houdt niet van pindakaas?!) niet in de tv-commercial.

Het magnum ijs kan tegenwoordig gegeten worden uit een beker. Wat mij brengt tot het volgende (hele) goede nieuws. Ben & Jerry topped! Topped Salted Caramel Brownie (vanille ijs, een gezouten karamel swirl, brownies, choco chunks), Chocolate Caramel Cookie Dough (chocolade ijs, een karamel swirl, cookie dough, choco chunks) & Strawberry Swirled (romig ijs, aardbeien en marshmallow swirls, zandkoekjes, witte choco chunks). Maar dat is nog niet alles, zij hebben allen een spoonable topping!

Gezond ijs? Kan dat?

Tegenwoordig hoef je niet te zondigen als je zin hebt in een lekker ijsje tegen te hitte. Er zijn genoeg ijsmachines te vinden op het internet waarmee je ijs kan maken van bevroren fruit. Vooral de bananenijsmachine is echt een aanrader (als je van bananenijs houdt). Bevroren bananen komen hieruit als soft ijsjes, heerlijk!

Heb je geen zin om moeite te doen? Dan zijn er ook genoeg verantwoorde keuzes die je kan maken in de supermarkt bij het uitzoeken van je ijs. Er is bijvoorbeeld vegan ijs, van Professor Grunschnabel. Maar ook proteïne ijs, van Koupe.

Koupe is er in vier smaken: chocolade, vanille, aardbei en banaan. Het smaakt gewoon goed, niet smakeloos zoals je zou verwachten van “dieetijs”. Volgens bedenker Jaco Pieper is het ijs ook niet daarmee te vergelijken, het is gewoon een lekker ijsje maar dan met gezondheidsvoordelen.

Tags: , , ,