MENU
Manchester

Tribute to Manchester

burgers

Morgen vieren we het bestaan van de burgers

Ajax

mei 24, 2017 reageren (0) Views: 959 Events Larissa Hendriks

Gebroken hartjes in Amsterdam

Helaas, helaas, Ajax heeft de Champions League finale tegen Manchester United verloren. De Britse club won met 2-0. Een ontzettende tegenvaller voor de Ajaxfans die vandaag uit alle hoeken van het land naar Amsterdam trokken om op grote schermen het sfeertje te proeven.

Mensen moesten maar creatief zijn en ergens anders gaan kijken

Op het Museumplein was plaats voor (maar) 100.000 toeschouwers. Klinkt als een hoop maar de opkomst was overdonderend. Een woordvoerder van de politie waarschuwde de mensen die wilden komen: “Het heeft geen nut meer om naar Amsterdam te komen, het is absoluut (!) niet te doen want het is overvol”. Mensen die al onderweg waren moesten maar gewoon creatief zijn en het ergens anders gaan kijken.

De overheid besloot om deze reden ook nog even voor de wedstrijd een NL-alert uit te zenden om mensen te waarschuwen voor de grote drukte in Amsterdam. Bij sommigen kwam dit bericht zelfs meerdere keren aan, dit kwam door een technische storing. Iedereen in heel Nederland die deze NL-Alerts binnen kunnen krijgen, kregen deze ook binnen. Dit bij elkaar leidde tot wat commentaar en ergernis op sociale media. Zo tweette Lydia: “Schrik me de pleuris”. Dat kan ik heel goed begrijpen na die aanslag in Manchester…

De NL-Alert was echt nodig, er waren ongeveer 15.000 mensen nog met het openbaar vervoer of de auto onderweg naar Amsterdam, terwijl er al geen plek meer over was. Daarom is er toen samen met de brandweer, ambulance en politie besloten om het alert uit te zenden.

Druk maar gezellig

Toch werd de sfeer in Amsterdam wel als “druk maar gezellig” beschreven door de gemeente. Museumplein bleek het populairst te zijn. Een uurtje nadat het geopend werd stond het al vol en kon er niemand meer bij…

Nog in Amsterdam?

Als je nog in Amsterdam bent en een flink stuk terug moet reizen, dan is het verstandig om je reis goed te plannen. Ook het OV staat op z’n kop. NS doet wel zijn best om iedereen vanavond thuis te krijgen, maar adviseren jou wel om het niet te wagen de allerlaatste trein te nemen.

Tags: , ,