MENU
ontharen

Hoppa, ontharen die handel!

drugs

Nederlanders houden wel van ballonnetjes

beachbody

mei 25, 2017 reageren (0) Views: 1138 Life Larissa Hendriks

Hoe zeker ben jij over je “beachbody”?

Behoefte aan erkenning, bewondering en acceptatie van vrienden, familie maar ook van vage kennissen tot zelfs wildvreemden. Iedereen heeft hier wel behoefte aan, de een meer dan de ander, maar we willen er allemaal toe doen, leuk zijn en “erbij horen”…

Van nature kunnen we onszelf als minder in de spiegel zien dan hoe anderen naar ons kijken. Dit bleek ook uit een onderzoek van Dresscode, hierbij werden 1.438 Nederlandse mannen en vrouwen ondervraagd. Vrouwen mochten hun eigen beachbody en de beachbody van de Nederlandse man een cijfer geven en zo ook andersom.

Vrouw kijkt kritisch naar de Nederlandse man op het strand

Mannen blijken lekker positief te zijn over hun eigen beachbody, zij belonen zichzelf gemiddeld met een 6.8. Gelukkig zijn ze over de vrouwen ook zo positief maar net een klein puntje minder, gemiddeld gaven zij de vrouwen een 6.7.

Vrouwen daarentegen zijn een stuk kritischer. Je kan wel zeggen dat zij niet zo zeer te spreken waren over de Nederlandse man… Gemiddeld krijgen de mannen van de vrouwen een magere 5.8. Dat is niet zo best mannen, of ligt dit aan de vrouwen? Zou best kunnen want Nederlandse vrouwen zijn ook negatief over zichzelf. Zij geven zichzelf namelijk een 5.7.

Je zou wel kunnen zeggen dat mannen een stuk zelfverzekerder zijn dan vrouwen over hun beachbody. Dat blijkt ook weer want 37,2% van de mannen geeft aan niet onzeker te zijn over het eigen lichaam op het strand. Onder vrouwen is dit percentage een stuk lager, namelijk 21,6%.

Topless of in een stringetje zonnen?

Door een grote groep worden topless en strings op het strand niet acceptabel gevonden. Beide wordt door 24% van de Nederlanders aangegeven als not done. Mannen zijn wel even iets minder streng als het gaat over strings of topless zonnen, goh, die hadden we niet zien aankomen. Bij strings geeft 27,6% van de vrouwen aan dit ongepast te vinden op het strand tegenover slechts 13,4% van de mannen. Bij topless is het verschil nog iets groter. Hier geeft 28,5% van de vrouwen aan dit niet te vinden kunnen op het strand tegenover maar 10,5% van de mannen.

Blijkbaar zijn jongeren tot en met 20 jaar nog een stuk preutser als we dachten. Zij geven met 34,8% aan topless ongepast te vinden. Dit terwijl de leeftijdscategorie 51+ met maar 15,9% hier minder last van lijkt te hebben. Dat is wel te verklaren, zelfvertrouwen komt namelijk met de jaren.

Tags: , ,