MENU
beachbody

Hoe zeker ben jij over je “beachbody”?

volume

Goji besjes in je haar voor meer volume

drugs

mei 28, 2017 reageren (0) Views: 1089 Life Larissa Hendriks

Nederlanders houden wel van ballonnetjes

De jaarlijkse Global Drug Survey 2017 is weer verschenen en wij Nederlanders blijken vooral veel van mdma en ballonnen te houden. Het is zelfs zo dat er nergens in de hele wereld vaker lachgas gebruikt wordt dan in ons landje!

De Global Drug Survey is het grootste onderzoek naar drugs- en alcoholgebruik ter wereld. Wel 115.000 mensen uit 50 landen doen hieraan mee. Er deden wel 3219 Nederlanders mee aan het onderzoek, op eigen initiatief. Daarom worden er geen conclusies getrokken over de gehele Nederlandse bevolking, maar de resultaten worden wel vergeleken met anderen landen.

Zo kan je bijvoorbeeld wel zeggen dat drugs er bij Nederlanders wel in gaat, gezien 53,1% van de ondervraagden aangaf in de afgelopen maand drugs gebruikt te hebben. Dit tegenover een wereldwijd gemiddelde van 36,8%.

Denen en Ieren kunnen zuipen, maar Nederlanders kunnen er ook wat van

Nederlanders houden bovengemiddeld veel van drank en liggen vlak achter de Denen en Ieren als het gaat om teveel zuipen. Ondanks dat, zijn we tegenover veel andere landen ook niet van plan om het rustiger aan te doen. Nee hoor, kom maar op met die drank.

Naast drank houden we ook wel van een jointje, maar op z’n tijd. We blowen minder vaak dan het wereldwijde gemiddelde. Dat terwijl het gewoon te verkrijgen is bij de coffeeshops! Goed van ons, maar minder goed: we roken onze wiet en hasj nog vaak met tabak. In plaats van pure joints of met een vaporizer.

Pilletje hier, beetje lachgas daar

De populairste (verboden) drug in Nederland is mdma. Vooral in de vorm van xtc. Het gebruik hiervan is ook een stuk hoger dan in de rest van de wereld. 48,1% van de ondervraagden gaf aan het afgelopen jaar mdma gebruikt te hebben, tegenover een kleine 19% in de rest van de wereld.

Jammer is wel dat er veel locaties zijn in Nederland om drugs te testen en wij Nederlanders hier niet optimaal gebruik van maken. Slechts 11,5% in Nederland wel, maar tegenover een nog kleiner percentage wereldwijd (10,2%).

Lachgas stijgt in populariteit, wellicht weten veel mensen niet hoe schadelijk dit kan zijn. En dat voor een paar seconden waus. Sinds de Britse overheid recreatief gebruik van lachgas verboden heeft, hebben wij de eerste plaats overgenomen van hun. Misschien moeten wij dit ook maar verbieden?…

Tags: , , ,