MENU
Disney Cruise Line

Een droom op zee

muggen

Zal de mensheid uitgeroeid worden door muggen?

Gambia

mei 31, 2017 reageren (0) Views: 1824 Travel Larissa Hendriks

Gambia, het land van worstelen, palmwijn en een digitale detox

Het is morgen alweer juni, dat betekent dat het alweer bijna juli is, wat betekent dat het alweer bijna tijd is om op vakantie te gaan! Heb jij nog geen vakantiebestemming? Wat dacht je van vakantie vieren in Gambia?

Zelf had ik nog nooit gehoord van Gambia, geen flauw idee waar ik dit zou moeten vinden op de kaart. Voor de lezers die ook geen flauw idee hebben: het is blijkbaar officieel de Republiek Gambia, een land in Afrika dat grenst aan Senegal en de Atlantische Oceaan. Het land heeft een grappige vorm, het is een langwerpige, horizontaal liggende, smalle strook langs de Gambia-rivier. Hierdoor is het net een lachje op de kaart. De hoofdstad wordt Banjul genoemd.

Waarom zou je hierheen moeten gaan?

Zo populair is het niet, dus waarom is dit een interessante vakantiebestemming? Blijkbaar zijn er indrukwekkende plekken te bezoeken, zoals het kleurrijke vissersdorpje Tanji, de gezellige Serrekunda Martket en tropische stranden.

Even een potje Burreh?

Een bijzondere ervaring meemaken in Gambia? Bezoek dan een wedstrijdje Burreh, oftewel het Gambiaans worstelen. Dit is dé nationale sport van het land, bereid je maar vast voor op een hoop spieren, (oer)geluiden, muziek en unieke rituelen. Dat is even iets heel anders dan een potje voetbal.

Een fijn strandje bezoeken mag voor de meesten niet ontbreken op zomervakantie. Deze zijn er gelukkig genoeg, het minder bekende Paradise Beach is een aanrader. Het prachtig witte zandstrand is omzoomd door wuivende palmen en gelegen in een baai…

Als je dit landje bezoekt vergeet dan niet de lokale Palmwijn te proeven. Gemaakt van het vocht dat uit de palmbladeren komt. Unieke manier om tipsy te worden.

Digital detoxen

Digitale stress, zelfs al denk je dat je hier geen last van hebt, een digitale detox schijnt heerlijk te zijn. Daarvoor ben je in het groene Abca’s Creek Lodge op de juiste plek. Ontdek hier de geheimen van de Gambia rivier, in plaats van de laatste roddels op Facebook.

Tags: , , ,