MENU

Taste of Amsterdam, het voedselfestijn in Amsterdam

AOA

Dansjes doen in het Gaasperpark op AOA

juni 4, 2017 reageren (0) Views: 1152 Events Manon Munnix

The Flying Dutch 2017: Amsterdam!

Het leek wel DE festivaldag van het jaar. Pinkpop, Amsterdam Open Air, World of Pleasure, Down Under en natuurlijk The Flying Dutch waren allemaal te beleven 3 juni. Als je de Nederlandse toptalenten wilde aanschouwen, was The Flying Dutch de place to be! Top DJ’s als Hardwell, Nicky Romero en Afrojack mochten dit jaar per helicopter drie steden vermaken. Dit jaar mistte voor het eerst superster Martin Garrix, die door Pinkpop weggekaapt werd.

Roodgekleurd

Toch was de sfeer er niet minder om. De drie steden, vijf helikopters, dertien DJ’s met special acts en vele festivalgangers hebben de boel op zijn kop gezet. In ons hoofdstadje waren deze duizenden festivalgangers voorbereid op regen, maar de uitkomst was het tegenovergestelde. Het zonnetje bleef schijnen en de lucht bleef strak blauw in het roodgekleurde Olympisch stadion.

Grote namen

Oliver Heldens kreeg de opdracht om het publiek als eerste grote naam in de stemming te brengen. Dit lukte aardig, maar de DJ trok nog geen volle zalen. Hij was nog voorzichtig met de harde nummers, het vuurwerk en de confettiknallers. Aan de ene kant wel lekker om in te komen, aan de andere kant viel het een toch ietwat tegen.

Maar vanaf dat moment werd het per act alleen maar beter en beter. Lucas & Steve brachten heerlijk de Ibiza vibes mee en Afrojack haalde zijn goude oude hits uit de sloot en combineerde deze met zijn nieuwe. Ik begon steeds meer en meer te genieten. En toen, toen kwam Hardwell. Afkomstig uit het zuiden zette hij de hoofdstad ECHT op zijn kop.

Hij stak er echt met kop en schouders boven uit. De liedjes liepen heerlijk vloeiend in elkaar over en het publiek ging helemaal los. Hij draaide net rond etenstijd, maar het hele stadion was gevuld voor deze Bredanaar. Naast het feit dat hij die nummers er lekker en soepel doorheen gooide, kwam hij ook nog met dé verrassing van de avond: hij nam rapper Lil’ Kleine mee! Uit volle borst zong het publiek zijn hits mee.

Domper…

Zo rond zeven uur  stapte Hardwell weer het podium af. Ook liep het festival toen half leeg, hordes van mensen vertrokken het stadion. Jammer, want de mensen die nog wel wilden blijven stonden uit verbazing om zich heen te kijken. Gebeurde dit nou echt? “Ze gaan vast wat eten halen en dan wordt het wel weer druk”, dacht ik bij mezelf.

Nou mooi niet dus. De hele sfeer was daarna weg. Het stadion toverde zich om van volle bak met duizenden mensen tot een halfleeg festivalletje. Zielig voor Kriss Kross Amsterdam die er hard voor werkte om de stemming er opnieuw in te krijgen samen met hun special act: The Party Animals. Ze gooiden het op het raven en dat vond het overgebleven publiek wel helemaal leuk.

Knaller van de avond

Hoewel het niet meer zo druk was, wist Nicky Romero er toch nog een spectaculaire eindshow van te maken. Vuurwerk spatte ervan af en de overgebleven dansgekken hadden het prima naar hun zin. Ondanks de plotselinge domper was het toch weer genieten. Volgend jaar wordt vast weer net zo legendarisch als voorheen.

Tags: , ,