MENU
muggen

Zal de mensheid uitgeroeid worden door muggen?

reis essentials

Handig voor onderweg! Dit zijn mijn reis essentials

Kreta

juni 7, 2017 reageren (0) Views: 1083 Travel Larissa Hendriks

Op zoek naar hét Kreta-gevoel in Kreta

Kreta, wie kent het niet, velen zullen gelijk denken aan: Chersonissos, zon, zee en een hoop zuipen (en dan heb ik het niet over water om gehydrateerd te blijven). Jammer dat heel Kreta door sommigen gelijk die stempel gekregen heeft. Dit eiland heeft namelijk nog veel meer te bieden.

Ondanks de uitbreidingen om het opkomende toerisme kwijt te kunnen zijn er ook nog veel mooie dorpen te vinden die hun ware karakter wel nog grotendeels weten te behouden. Dit zijn dan wel voornamelijk de dorpen die juist niet aan de kust liggen of aan een rustigere kust liggen zoals de zuidkust van Kreta.

Niks aan te doen, toerisme in alle hoeken en gaten

In de zomermaanden blijft het uiteraard druk met vakantiegangers in het mooie Kreta. Ook zij zoeken naast de populaire stranden en clubs wel eens authentieke plaatsjes van het eiland op. In deze drukste maanden juli en augustus kan ik je dus al vertellen dat de kans groot is dat je zelfs in deze rustige dorpjes toeristen tegen het lijf loopt…

Daarom scheelt het niet zoveel om iedereen even een paar leuke, authentieke dorpjes te verklappen en mee te geven voor het geval Kreta op de planning staat.

Agios Nikolaos

Dit plekje heeft een heel mooi binnenmeer: “Voulismeni”. Het meer is wel zo’n 64 meter diep! Het lijkt wel alsof deze bodemloos is. Lokaal gelooft men dat de Griekse godin Pallas Athena vroeger in het Voulismenimeer gezwommen zou hebben.

Analipsi

Dit is een badplaats in de buurt van het beruchte “Chersonissos”. Ondanks dat het in de buurt ligt is deze plek nog niet zo zeer “verpest” door massatoerisme.

Bali

Het Bali van Griekenland? Nee dat niet, maar het heeft wel mooie zandstranden en een gezellig haventje. Het was vroeger niet meer dan een vissersdorpje, nu is het vooral in de zomermaanden een stuk drukker met ook vakantiegangers.

Matala

Krijtrotsen! Heel interessant, de holen in de krijtrotsen zijn gebruikt als Romeinse of vroeg-Christelijke graven. Zeker een kijkje waard, lijkt mij. Eén van de grotten heeft de naam Brutospeliana. Dat is omdat volgens de legende de Romeinse generaal Brutus hier regelmatig verbleven zou hebben.

Mirtos

Ben jij in Kreta opzoek naar hét Kreta-gevoel? Dan zit je hier goed. Genieten van het echte Kreta wat je hier nog kan ervaren. Toch biedt ook dit dorpje wel strand en gezelligheid, maar dan zonder grote hotels, drukke bars en discotheken.

Tags: , ,