MENU
whatsapp

Zo vergeet jij je WhatsAppjes niet meer!

nest

Met deze technologie hoef jij je nest niet meer...

whatsapp irritaties

juni 12, 2017 reageren (0) Views: 1331 Gadgets Manon Munnix

Haat aan die blauwe vinkjes op Whatsapp

Wie heeft die oh, zo, vervelende blauwe vinkjes nog aan? Ik niet! Weg ermee, een veel rustiger leven met een stuk minder druk op mijn schouders en irritaties van vrienden en familie. Toch kunnen die blauwe vinkjes ook wel handig zijn, dus ik kan je begrijpen als je deze nog wel geactiveerd hebt. Laat het alleen niet je dag of humeur verpesten…

Oh! Dáárom vinden we die blauwe vinkjes zo irritant!

“Hij negeert me alweer! Echt hoor, ik ben helemaal klaar met hem!” Ja, een aantal weken geleden maakte ik me weer eens schuldig aan deze woorden. Ik heb zo het gevoel dat deze woorden jou ook wel bekend voorkomen… Maar waarom vinden we deze blauwe vinkjes nou eigenlijk zo irritant?

Minderwaardigheidsgevoel

Weten dat je genegeerd wordt zorgt voor een minderwaardigheidsgevoel en een minderwaardigheidsgevoel zorgt vervolgens weer voor stress over je eigendunk… Zeg ik nu dat andere mensen bepalen of JIJ goed genoeg bent? Ja, dat klopt, ten minste, in ons brein komt het inderdaad zo over.

Je vrienden geven je jou immers geen aandacht. Onbewust gaan we vervolgens honderd redenen bedenken wáárom we dan niet goed genoeg zijn om aandacht aan te besteden, stress, stress en nog eens: stress.

Dit kan heel erg verkeerd zijn voor je eigen zelfbeeld. Je probeert je te verplaatsen in de ander en ziet vooral de redenen die voor jou negatief zijn. Maar misschien is die persoon zelf wel heel erg druk en staat hij of zij zelf onder druk. Dat is namelijk de andere kant van het verhaal, door de blauwe vinkjes heb je het gevoel dat je MOET antwoorden. Dit kan ook weer negatief werken op het antwoordgedrag.

De ultieme oplossing

Natuurlijk blijft Whatsapp een oh-zo-handig middel om contact te houden met je vrienden, maar het moet natuurlijk wel leuk blijven. En wat daar de ultieme oplossing voor is? Die vinkjes uitzetten natuurlijk! Of gewoon even bellen of lekker afspreken. Is toch veel leuker?

Tags: ,