MENU
fitnesstrends

Summerbody nodig? Fitnesstrends op een rijtje!

tapassen

Vandaag is de dag om heerlijk te gaan tapassen

vroeg opstaan

juni 14, 2017 reageren (0) Views: 1106 Life Larissa Hendriks

Stop met snoozen, het is een stuk beter voor je

Het is beter voor je mentale gezondheid, je bent gedurende de dag productiever en je houd meer tijd over: vroeg opstaan. Voor de meesten is dit geen gemakkelijke klus. Drie keer die wekker snoozen (als het niet vaker is), want dat bedje ligt toch o zo fijn. Toch is het blijkbaar wel een goed plan om hier eens een keer verandering in te brengen!

Op de grootste gezondheidsblog van Nederland worden de voordelen van vroeg opstaan opgesomd. Allereerst kan het je dieet verbeteren, je slaat namelijk minder snel het ontbijt over als je vroeg je nest uit bent. Ontbijt overslaan kan ervoor zorgen dat je lichaam overgaat in “honger-modus”. We kennen dit vast wel. Je eet een tijdje niks en zodra je wél wat eet besef je pas hoeveel trek je hebt en hunker je naar meer (vaak ook ongezond) voedsel.

Van al die energie die je krijgt omdat je je ontbijt niet overslaat, ben je gedurende de dag productiever. Ook heb je gewoon meer tijd wanneer je vroeg opstaat en krijg je dus meer gedaan. Wat weer zorgt voor voldoening en dus een beter humeur. Studies hebben daarbij aangetoond dat “ochtendmensen” vaak positief en optimistischer zijn.

Wat een voordelen! Nu nog dat bed uit…

Ik wil geen spelbreker zijn, maar dit zal je toch echt zelf moeten doen. Ik heb geen magische tip voor je maar ik zal met je delen wat mij helpt bij het vroege opstaan…

Zelf zet ik m’n wekker altijd goed vroeg. Op die manier kan ik nog even blijven liggen, meestal check ik dan even mijn nieuwe berichten of kijk ik even wat Netflix op mijn telefoon. Vervolgens ga ik het bed uit, zet een lekker kopje thee (of limo met dit hete weer) en doe een paar yoga-oefeningen.

Klinkt nog best te doen? Of niet? Maar nu komt het: de koude douche. Ja, als ik vroeg op moet heb ik geen tijd om te douchen maar ik streef er altijd naar om wel even onder een paar koude stralen te springen. Geloof me, je voelt hierna een stuk beter! Klaar om de dag te beginnen.

Voor de scherpe lezers; waar is dat ontbijt dan wat een voordeel is van vroeg opstaan? Dat neem ik mee de trein in. De avond van tevoren maak ik een heerlijke havermoutpap, voordat ik wegga warm ik het op in de magnetron, schuif het in mijn Thermos Food Jar die mijn eten wel 9 uur warm houdt! Ook handig voor als ik eens een restje pasta mee wil nemen als lunch of zelfs avondeten mee moet wanneer ik een hele lange dag voor de boeg heb!

Tags: ,