MENU
oudjes

En zo leven we nog lang en gelukkig

Verbrand? De gouden tips!

huishouden

juni 17, 2017 reageren (0) Views: 1389 Life Larissa Hendriks

Het huishouden, een taak voor de vrouw én de man!

Laten we even wat duidelijkheid in deze zaak brengen. Het huishouden is een taak voor man én vrouw. En nee mannen, vrouwen zijn hier niet “beter” in. Zij kunnen er alleen slechter tegen als het niet gedaan wordt. Een man zou zo nog een hele avond (misschien zelfs de hele nacht) op de bank kunnen blijven zitten terwijl er vieze vaat op het aanrecht staat te rotten…

Wat zijn nou échte mannenklusjes in het huishouden?

Mannen, aan het werk! Er zijn huishoudklusjes die perfect zijn voor jullie om te doen. Zoals: vuilniszakken verwisselen. Ze zijn soms zwaar, stinken en wij vrouwen hebben het maar koud wanneer we naar buiten moeten om dit in de kliko te pleuren. Over stank gesproken, willen jullie ook het doucheputje of een verstopte wc op je nemen? Dan maken wij vrouwen de wc wel schoon!

Technische klusjes, natuurlijk, heeft niet zoveel uitleg nodig toch? Vaak willen jullie hier zelf nog in uitblinken ook, het is dan ook wel aantrekkelijk als je als man hier het een en ander vanaf weet. Daarnaast is het ook lekker mannelijk als jij de ongedierte uit het huis houdt. Spinnetjes zijn niet zo ons ding.

Wat zijn nou échte vrouwenklusjes in het huishouden?

Evenwicht moet er zijn, daarom kunnen we de vrouwenklusjes natuurlijk niet vergeten (helaas)… Laat de klusjes die jij als man over het hoofd ziet maar over aan ons vrouwen. Hiermee bedoel ik zaken als het afstoffen van de vensterbanken en bovenkanten van kastjes, de vaatwasser doorspoelen, besteklade schoonmaken, de waterkoker ontkalken, het wassen van de gordijnen en natuurlijk de gewone was.

Welke man weer hoe een wasmachine en droger werk? Ze zullen vast en zeker bestaan, ben er alleen nog niet eentje tegengekomen. En als we dat zouden moeten uitleggen dan kunnen we het net zo goed zelf doen.

Nou blijft er toch iets belangrijks over: wie kookt er vanavond?

Tags: , ,