MENU
huishouden

Het huishouden, een taak voor de vrouw én de...

hitte

Slapen in deze bloedhitte, hoe is dat mogelijk?

juni 18, 2017 reageren (0) Views: 1030 Life Manon Munnix

Verbrand? De gouden tips!

Ja hoor… Daar gaan we weer. De zon schijnt volop (en in ons kikkerlandje misschien wel een van de weinige keren), dus wat doet Nederland massaal? Melkflessen showen!  En wat gebeurt er met deze witte beentjes? Die worden binnen no-time zo rood als een kreeft. Wat moet je doen als dit gebeurd ? En beter: hoe voorkom je het?

1. Zonnebrandcrème

Natuurlijk is het logisch. Je hoort het iedereen om je heen zeggen: “smeer je nou eens goed in!” En nog ben je elke keer te eigenwijs om het te doen. En ja, juist na de verbranding is het belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken, want je huid kan gaan vervellen. Het is belangrijk dat je je huid beschermt tegen verdere verbranding.

2. Aloë vera of aftersun

Na het verbranden moet je huid afgekoeld worden. Ja… Dat gaat prikken, maar je huid vindt dit stiekem wel heel erg fijn.  Ooit gehoord dat je mond spoelen met water niet helpt en het alleen maar erger maakt? Nou dat klopt. Vergelijk dit ermee. Je verkoelt de huid door verzorgende middelen en aloë vera is er een van.

Yoghurt, komkommer & rauwe aardappel

Je kan natuurlijk al die dure dingen kopen, maar zoals oma altijd zei: huis, tuin en keuken middeltjes doen wonderen!  Er is geen wetenschappelijk bewijs dat deze middeltjes echt werken, maar  je voelt de pijn wel minderen.

Water drinken!

Het klinkt simpel (en eigenlijk moet je het altijd gewoon doen), maar  water drinken is heel belangrijk. Je moet sowieso elke dag 2 liter water drinken en als je je verbrand moet je dit ook blijven doen.  De huid heeft vocht nodig om te herstellen en dehydratatie tegen te gaan.

Neem een koud bad

Vuur met water bestrijden! Dat is een ander manier van de pijn killen! Het liefst nog een paar schepjes zuiveringszout erbij en je bent klaar. Zuiveringszout bevat namelijk de twee dingen waar het om gaat: verkoeling en verzorging.

Genoeg dingen die je kan doen na het verbranden dus! Probeer ze uit en hopelijk ben je binnen no time geen kreeft meer. (Tenzij dit je sterrenbeeld is natuurlijk, maar je snapt wat ik bedoel) Het beste is natuurlijk om helemaal niet te verbranden dus: smeer je volgende keer gewoon goed in 😉

Tags: , , , ,