MENU
Kreta

Op zoek naar hét Kreta-gevoel in Kreta

Skellefteå, oftewel: het Zweedse lapland

reis essentials

juni 19, 2017 reageren (0) Views: 1528 Travel Larissa Hendriks

Handig voor onderweg! Dit zijn mijn reis essentials

Vandaag ben ik teruggekomen uit het Zweedse Lapland: Skelleftea! Ja, artikelen en natuurlijk een leuke video volgen nog, maar nu eerst over het reizen zelf. Wat zijn nou echt jouw reis essentials? Telefoon, oortjes, tandenborstel? Hieronder volgen de mijne!

Een goede reistas/koffer

Keuzes maken vind ik maar lastig, daarom eindig ik altijd met een hoop spullen die ik graag mee zou willen nemen op vakantie (al gebruik of draag ik een kwart ervan helemaal niet). Daarom is een goede koffer erg belangrijk voor mij. Vooral als het gaat om een reisje van een aantal dagen waarbij ik alleen een handbagagekoffer mee mag nemen. Want ja hey, als student betaal ik als het even kan liever niet bij voor het bagageruim.

Mijn voorkeur gaat uit naar mijn Thule koffertje! Deze bevat een speciale tussenlaag. Wanneer de helft van de koffer gevuld is kan je deze laag hierop drukken waardoor de spullen platgedrukt worden (en platgedrukt blijven!). Op deze manier kan ik een stuk meer meenemen (let alleen wel op de toegestane kg).

Reizen zonder muziek?

No way, ik ga niet weg zonder. Dat lijkt me echt vreselijk! Ik zorg er altijd voor dat ik mijn oortjes bij me heb, vroeger had ik niks met koptelefoons. Sinds een weekje of twee denk ik daar echter anders over… Het zit toch wel erg fijn. Vind het vooral gunstig dat ook gelijk de herrie van het voertuig geblokkeerd kan worden, ten minste, met die AKG koptelefoon die ik heb.

Niet te vergeten: food!

Wanneer ik niet met het vliegtuig op reis ga, maar met de auto of trein bijvoorbeeld, gaan wij vaak zo vroeg mogelijk de deur uit. Vaak is het een stuk rijden en natuurlijk krijgen we allemaal wel trek van dat autozitten. Persoonlijk vind het dan fijn om dan echt iets lekkers te kunnen eten zonder een vermogen kwijt te zijn in zo’n sneltrein bijvoorbeeld.

Dan pak ik mijn themosbak erbij. Hierin blijft bijvoorbeeld een lekkere pasta wel 8 uur lang warm en een salade of lekker wat yoghurt met fruit en granola wel 10 uur koud. Perfect! Natuurlijk is dit niet genoeg voor zo’n lange reis dus een verantwoorde snack van bijvoorbeeld de Bodyenfitshop gaat er ook wel in!

Tags: