MENU

Verbrand? De gouden tips!

Ben jij de BOB? Zet dan je zonnebril op!

hitte

juni 21, 2017 reageren (0) Views: 4335 Life Larissa Hendriks

Slapen in deze bloedhitte, hoe is dat mogelijk?

Vannacht ook zo liggen woelen? Slapen in de hitte kan een échte opgave zijn. Toch is een goede nachtrust wel erg belangrijk voor je, vooral om de volgende dag ook nog eens aan het werk te gaan in de hitte. Daarom deel ik wat slaaptips met je en heb je (hopelijk) vanavond wel een goede nachtrust te pakken.

Sex on the beach

Blijkbaar zit er meer achter die benaming, een orgasme kan namelijk ook je nachtrust bevorderen. In deze warmte betekent dat wel eerst eventjes zweten in bed, maar het klinkt als een fijne methode om weer wat slaap in te halen. Voor de bezette lovers onder ons: slaap vervolgens niet samen als het even kan.

Na een avontuurtje onder de dekens kan je het best nog even een koude douche nemen. Persoonlijk vind ik een koude douche echt fijn maar ben je hier geen fan van, dan kan je ook je polsen even onder een koude kraan houden. Bloed stroomt door je hele lichaam (duh), door je polsen te koelen, koelt ook de rest van het lichaam af.

Level met de hitte

Dit zal misschien vreemd klinken maar: drink thee tijdens deze hete dagen. Als je veel thee gaat drinken dan verhoog je tijdelijk je lichaamstemperatuur en level je met de hitte om je heen. Daarnaast is het blijkbaar verstandig om niet, ik herhaal: niet, overdag de ramen en deuren open te gooien (wel de binnendeuren), maar doe dit in de avond. Zo komt er overdag geen benauwde warme lucht het huis in, maar in de avond wel de koelere lucht.

Telefoon uit, natte sokken aan

Elektriciteit zorgt voor extra warmte die je deze dagen absoluut niet nodig hebt. Laat daarom zoveel mogelijk uit! Er zijn dan ook genoeg andere leukere dingen te doen in het zonnetje dan tv kijken, zoals een goed boek lezen ?.

Voor de hand liggend is natuurlijk een natte lap op je hoofd, een natte theedoek op je buik of een kruik uit de vriezer in je kussen… Maar wie had er ooit gedacht dat natte sokken ideaal zouden zijn voor het slapen in de hitte? Nogmaals: bloed stroomt door je lichaam, ook door je voeten, vandaar!

Tags: , ,