MENU
sex on the beach

Een spannend avontuurtje op het strand, is dat het...

discipline

Discipline, vergeet jezelf niet!

juli 2, 2017 reageren (0) Views: 4551 Life Manon Munnix

Do or don’t: een huisdier op kamers?

Het Studentenleven. Twee woorden die de tijd van je leven omschrijven. Je woont lekker op jezelf, hebt vaak een feestje en maakt veel vrienden. Toch kan het in je eigen kamer bijzonder stil zijn als je in je eentje zit te leren. Al helemáál als je thuis altijd huisdieren hebt gehad. Misschien woon je al een tijdje op kamers, of ga je na de zomer op kamers. Kan je een huisdier hebben tijdens deze periode?

Een huisdier… euh watte?

Ja… Het is toch echt mogelijk! Veel mensen denken dat het niet kan als je student bent. Soms is het ook lastig te combineren, maar een huisdier tijdens je studentenleven is niet geheel onmogelijk. En natuurlijk, wellicht denk jij dat je het niet kan. Ik geef je niet geheel ongelijk.

Veel mensen denken namelijk bij het woord ‘huisdier’ gelijk aan een hond. Ja, een hond onderhouden als student kan heel moeilijk zijn. Hij moet aandacht krijgen, uitgelaten, geborsteld en gevoerd worden, leuke speeltjes hebben en wellicht zelfs een leuk hondenkussen hebben? Maar een kat, cavia, muis, rat, konijn of een goudvis dienen ook als leuke huisdieren.

Samen studeren

Het hebben van een dier kan veel voordelen hebben. Zo is uit onderzoek gebleken dat iedereen gelukkiger wordt door het aaien van een huisdier. Door een dier te aaien zou de stress uit je lichaam verminderen. En wat heb je als student nou hartstikke erg met al die tentamens en deadlines? Juist ja, stress. Daarnaast kan het hartstikke stil zijn. ’s Avonds als jij hard moet leren voor dat tentamen en iedereen uit is, kan jij die rot klok horen tikken. Waarschijnlijk voel je je dan wel eenzaam. Samen studeren met je huisdier is veel leuker toch? 😉

En mijn tijd dan?

Laten we reëel blijven. Als student heb je weinig tijd en ben je niet altijd even verantwoordelijk. Die Goude rakkers kunnen er soms gewoon goed inglijden, een avondje uit met vrienden is ook gewoon gezellig. Hier zal je een afweging in moeten maken, voor een huisdier moet je wel wat tijd maken, zelfs voor een goudvis…

Een konijn aan de wijn

Misschien is het gek, maar onder studenten leeft het fenomeen ‘huisdier’ wel. Je ziet vaak dat huisgenootjes een kat delen met zijn allen en hem dus ook om de beurt verzorgen. Er zijn ook genoeg studenten met andere huisdieren. Lisa is altijd al een hondenpersoon geweest en miste haar kleine vriend toen ze op kamers ging. Haar hond moest ze thuislaten en koos er daarom voor om twee konijnen te nemen. “Ik woonde samen met mijn huisgenootjes op een boot en een hond op een boot gaat gewoon niet. Daarom heb ik een konijntje gekocht en die heb ik monster genoemd. Hij liep lekker los bij ons op de boot.” Ze houdt ontzettend veel van haar kleine vriendjes en vindt het ook geweldig om ze in het zonnetje te zetten en toffe foto’s te maken.

Monster aan de wijn (Maar natuurlijk niet echt!)

Doe de test

Heb je besloten dat je een huisdier wil? Doe dan een test! Hierbij kan gekeken worden naar de tijd die je er voor over hebt, de geluiden die hij mag maken en of je een verwarming nodig hebt. Een test vind je onder andere hier. En misschien ben je straks niet meer alleen in je kamer, maar samen met een hond, kat, konijn, muis, rat of goudvis.

Tags: , , , , , , ,