MENU
parachutespringen

Parachutespringen, nu weet ik waarom vogeltjes fluiten

How to: de perfecte vakantiefoto’s voor instagram!

Berlijn

juli 6, 2017 reageren (0) Views: 1768 Travel Winnie Hofstra

Berlijn, wat ben je fijn!

Je zult ongetwijfeld wel eens gehoord hebben van Berghain en de Brandeburger Tor. Juist ja, ik heb het over Berlijn. Deze bruisende stad is erg upcoming de laatste jaren en dat is terecht. Deze stad heeft zoveel te bieden, van feesten tot fashion tot geschiedenis. Er is voor ieder wat wils.

Ik woon nu al enige maanden in Berlijn voor mijn Erasmus uitwisseling, dus ik kan wel zeggen dat ik een expert ben geworden op Berlijn gebied. Ik heb gemerkt dat de bezienswaardigheden en activiteiten in Berlijn die in reiswebsites en boeken staan, niet altijd de meest exciting zijn. Er is nog zoveel meer dan dat je op het eerste gezicht zou denken. Daarom laat ik je in dit artikel mijn favoriete plekjes in Berlijn weten als echte Berliner. Plekken die net wat uitzonderlijker zijn dan de Branderburger Tor en de Fernsee Turm en die je als toerist minder snel zult weten.

Categorie: drankje doen

Heb je zin om een lekker drankje te nuttigen op de meest toffe locatie? Ga naar Klunkerkranich. Dit is een bar boven op een winkelcentrum. Van buitenaf is het totaal niet te zien, dus je zult verrast zijn wanneer je op de bovenste verdieping van het pand aankomt. De plek is super leuk en hippie-achtig aangekleed met vlaggetjes en creatieve artworks.

Het mooiste van alles: een prachtig uitzicht over de stad. De prijzen voor de drankjes zijn bovendien prima betaalbaar. Niet zoals de prijzen die we gewend zijn van rooftopbars als de Skylounge in Amsterdam. Ook voor arme studenten als jij en ik is deze locatie dus de moeite waard.

Drankje Winnie

Adres: Neukölln Arcaden, Karl-Marx-Straße 66, 12043 Berlin

Categorie: dance your ass off

Berlijn is dé stad voor techno feesten. Mocht je in Nederland al regelmatig bezoekjes brengen aan feesten als Awakenings en Strafwerk, dan kan je Berlijn niet verlaten zonder een dansje te hebben gewaagd in een van de techno clubs.

Een van mijn favorieten is Sysiphos. Het is net alsof je hier voor even in een andere wereld stapt. Er is een outdoor gedeelte waar je kunt dansen in het zand of chillen op de vele vintage sofa’s. Dit doet me een beetje denken aan het Nederlandse Thuishaven. Verder zijn er twee gebouwen waar je in kunt. Een wat kleinere waar meer house gedraaid wordt.

Overal hangen oldschool schemerlampen en je kunt zelf met de kleur van het licht spelen. Het andere gebouw is wat groter en bevat ruimtes om te zitten en twee danszalen. In de grootste zaal wordt pittige techno gedraaid, dus als je daar van houdt kun je hier urenlang vertoeven. Om het af te maken heeft Sysiphos ook een eigen theehuis met lekker cheesecake en een sauna. Ik kan nog wel een pagina vol schrijven over deze club, maar de rest moet je lekker zelf ontdekken! Oh ja, op de tijd hoef je niet te letten, want Sysiphos in van vrijdagavond tot en met maandagochtend non-stop geopend.

Adres: Hauptstraße 15, 10317 Berlin

Categorie: shop till you drop

Als je op straat een kijkje neemt naar de mensen die er voorbij komen, zie je veel mensen met een gave eigen stijl. Berlijn is echt een shopping walhalla als je eens wat anders wil dan de standaard grote winkelketens. Vooral op het gebied van vintage kun je in Berlijn goed terecht.

Ook hier kan ik eeuwig over schrijven, aangezien ik hier een aardige shop verslaving aan het ontwikkelen ben. Een vintage markt waar ik bijvoorbeeld graag kom is Flowmarkt Neukölln. Dit is een markt waar vooral hippe studenten hun kleding verkopen voor kleine prijsjes. Ook vind je er young creatives die hun zelfgemaakte producten verkopen. Hier kun je echte treasures vinden als je goed kijkt. Ik kocht laatst een oldschool Hilfiger trui en een top van & Other Stories, die ik normaal gesproken niet zou kunnen betalen. Verder is deze markt op een mooie plek langs de waterkant, waar je ook prima kunt picknicken.

Categorie: geschiedenis schrijven

Zoals je wel weet heeft Berlijn een rijke geschiedenis. Naast al dat gewinkel en gefeest moet je daarom natuurlijk ook iets cultureels bezoeken. Wel zo netjes om dat aan je ouders te kunnen vertellen.

Ook al mocht je hier niet echt van houden, dan is de Teufelsberg alsnog een must-see. Deze plek is alles behalve oubollig of saai. Het is een voormalig afluisterstation, wat nu een mysterieus leegstaand gebouw is waar street-artists zich uitleven. Het is best afgelegen en een beetje vervallen, dus dat maakt het spannend deze plek te bezoeken.

Het is aan het uiteinde van de stad en je moet eerst een boswandeling maken om er te komen. Dat is het wel echt waard en maakt het nog vetter naar mijn mening! De graffiti in en om het gebouw is heel gaaf en het gebouw heeft een bijzondere vorm. Verder kun je via een donkere trap naar de top gaan, waardoor je uitzicht hebt over Berlijn en het enorme bos er omheen. Zeer Instagram waardig!

Adres: Teufelsseechaussee 10, 14193 Berlin

Hopelijk heb ik je nu net zo enthousiast gemaakt over Berlijn als dat ik ben. Mocht je nog meer insider tips willen, kun je me altijd een berichtje sturen. Maar voor nu, eerst een ticket boeken naar deze fijne stad!

Liefs uit Berlijn,
Winnie

Tags: , , ,