MENU
Zwanger

Discovering

Afgestudeerd

Afgestudeerd! Wat nu?

Hond in warme auto

juli 14, 2017 reageren (0) Views: 942 Life Joyce Veltman

Huisdieren achterlaten in de auto? No Go!

Het regent vandaag dan wel maar de temperaturen zijn nog steeds te doen en lopen deze zomer af en toe wel erg hoog op. De zomer is sinds een paar weken alweer van start gegaan en natuurlijk kun je het dan niet overslaan om heerlijk een dagje weg te gaan, naar het strand bijvoorbeeld!

Het is natuurlijk erg fijn om een dagje met de auto naar het strand of iets dergelijks te gaan met het mooie weer waar we de afgelopen weken zo van hebben mogen genieten. Wat nu als je (op eventueel je gezin en/of partner na) niet als enige thuis woont, maar ook nog een trouwe viervoeter over de vloer hebt lopen? Die neem je natuurlijk gewoon gezellig mee!

Houd je huisdier aan je zijde

Onderweg naar het strand, gezellig in de auto, ga je nog even snel langs de winkel om wat lekkers te halen om de dag door te komen. Ach, het hondje kan wel eventjes alleen in de auto blijven, toch…? Fout! Toch denken veel mensen nog steeds dat ze hun huisdier voor een moment alleen kunnen laten in een auto met warm weer. Vaak denken ze zo weer terug te zijn, maar je weet niet hoe druk het zal zijn in de winkel of wie je misschien nog tegenkomt. Veel factoren kunnen ervoor zorgen dat je langer wegblijft.

Wat velen niet weten is dat een auto met warm weer ontzettend snel kan veranderen in een oven. Zelfs als de auto met ramen open in de schaduw staat, kan de temperatuur gauw oplopen tot meer dan 40 graden. Voor honden en andere huisdieren zijn deze temperaturen levensgevaarlijk. Zij kunnen hun warmte met moeite kwijt, waardoor er grote kans is dat ze oververhit raken en uiteindelijk komen te overlijden.

Laat het een gezellig dagje blijven!

Zorg er dus voor dat alle nodige spullen voor een leuk dagje weg van tevoren al zijn gehaald en laat je huisdier nooit alleen achter in een auto met warm weer, je weet maar nooit wat er kan gebeuren waardoor je uiteindelijk langer weg kan blijven.

Tags: , ,