MENU
Freakyglasses

Space de pan uit op festivals komende zomer!

festival vrienden

Raak je vrienden niet meer kwijt op een festival

juli 9, 2017 reageren (0) Views: 1142 Events Manon Munnix

Rijnweek Rhenen ‘rockend’ afgesloten

Ben jij er wel eens geweest? Een klein festival met grote artiesten? De twintigste edit van de ‘Rijnweek’ in Rhenen had het allemaal. Bekende namen als Jan Smit, Gerard Joling, Kraantje Pappie en Glennis Grace kwamen over de week verdeeld allemaal voorbij. BLVD was bij de knallende slotavond van deze feestelijke week!

Opgeturnt

Het was een gevarieerd programma, voor zowel jong en oud. Zo kwamen er drie grote namen voorbij, die totaal anders waren. De opener van de avond was vooral om jongeren te laten springen. Zo kwam rapper Kraantje om negen uur het podium op om de Veerwei tot een grote feesttent om te toveren. Alles was aanwezig, de goeie hits, de moonwalk en special effects als vuurwerk en confetti. Kraantje haalde alles naar boven om iedereen de voetjes van de vloer te laten bewegen. Jongeren gingen los en zongen uit volle borst hits als ‘Feesttent’, ‘de manier’ en ‘opgeturnt’ mee. Verassend was dat hij tussendoor ook nog een nieuwe songtekst erdoorheen knalde. Hiermee liet hij zijn ware talent echt zien en iedereen stond met open mond te kijken.

Dansjes voor ouderen

Jongeren waren helemaal los, maar de avond moest nog op gang komen voor de ouderen. Dit gebeurde gelijk met de komst van Gerard Joling. Ja, wie kent hem niet?  Dé Glitter & Glamour koning van Nederland en van binnenkomen weet hij ook. ‘Hij staat al backstage met zijn glittermicrofoon, maar nog even geduld’, werd er omgeroepen vlak voor zijn komst. Natuurlijk, kwam hij gelijk met het goede nummer en een typisch Gerard t-shirt (met heel veel glitters) het podium op gewandeld. Met ‘maak me gek’ had hij zowel de jongeren als de oudere generatie op het festivalterrein gelijk helemaal los. De ouderen vonden Joling geweldig, gingen los en zongen uit volle borst oude (en vooral Nederlandse) hits mee. Wat ook grappig was, was dat hij tussendoor leuke praatjes hield, grapjes maakte en zelfs tijd maakte voor interactie met het publiek.

Rocking Rhenen

Na deze totaal verschillende artiesten konden we van alles verwachten. De slotavond van de twintigste editie moest natuurlijk een knaller worden en met de komst van ‘The Dirty Daddies’ was dat al snel te raden. Ze stonden dit jaar nog op Pinkpop en wisten dus zeker hoe ze een feestje moesten maken. Het optreden had alles. Bekende oude de hits als ‘The Final countdown’ en ‘Eye of the tiger’ kwamen voorbij, maar ook top 40 hits als ‘Something just like this’ van The chainsmokers & Coldplay en ‘Ego’ van Willy William. Dit natuurlijk allemaal gemixt met hun eigen vleugje rock. Springend en meezingend, dat is hoe de avond eindigde voor ongeveer 10.000 bezoekers.

De hele week stond de Rijnweek op volle touren, zo kwamen er ook grote namen als Jan Smit, Glennis Grace, Lee Touwers, Wolter Kroes en de Gebroeders Ko voorbij. Al met al vonden de festivalbezoekers de Rijnweek weer een succes en werd er aangekondigd dat de Rijnweek er volgend jaar gewoon weer is. Dan zal er een nieuw, verjongd, bestuur zijn en wie weet wat Rhenen dan allemaal in petto heeft. Zet de eerste week van juli maar vast in je agenda!

 

Tags: , , , , , ,