MENU

Ben ik verslaafd aan social media?

Hond in warme auto

Huisdieren achterlaten in de auto? No Go!

Zwanger

juli 12, 2017 reageren (0) Views: 3285 Life Shadi Erfani

Discovering

Ken je dat? Dat je iets net iets te hard hebt geroepen en dat het dan vervolgens dus gebeurt. Ik heb dit namelijk echt altijd (behalve als ik hardop zeg dat ik miljonair ga worden met een staatslot).

“Ik zou toch echt per ongeluk zwanger moeten worden”

Mijn moeder en ik staan in de keuken het eten voor op de barbecue voor te bereiden. Op de een of andere manier zijn we op het onderwerp ‘kinderen krijgen’ beland. “Ik zou echt per ongeluk zwanger moeten worden, denk namelijk niet dat ik bewust de keuze kan maken om te proberen een kindje te krijgen. Ik vind dat zo’n grote stap en zo’n grote verantwoordelijkheid, ik word er alleen maar zenuwachtig van.”

Ik doe niet aan anticonceptie omdat ik erg gevoelig ben voor de hormonen. Door de hormonen van elke vorm van anticonceptie word ik erg ongelukkig, ik heb geen motivatie meer en loop tegen depressie aan. Gelukkig heb ik een hele regelmatige cyclus en kan ik door middel van een app en mijn lichaamstemperatuur meten, precies zien wanneer ik mijn eisprong heb. En paar dagen voor en na mijn eisprong heb ik gewoon geen seks. Dit werkt prima ik doe het al ruim 1,5 jaar zo en ik word elke maand weer netjes ongesteld.

‘We besloten veilig te vrijen’

30 augustus 2016, de dag van mijn eisprong, zie ik mijn vriend weer nadat ik hem een aantal weken weinig tot niet had gezien. We kunnen eindelijk weer samen slapen. Mijn vriend was veel in het buitenland voor zijn werk en daardoor hadden we elkaar ontzettend gemist. We besluiten veilig te vrijen. Niet zo veilig dus, want ik moet de volgende dag een morning after pil kopen.

Ik heb enorme last van mijn rug na het innemen van de morning after pil. Ik schrik ervan. Even gaat het door mijn hoofd dat ik misschien toch een bevrucht eitje heb vernietigd. Ik zet het uit mijn hoofd en ga gewoon verder met mijn dagelijkse werkzaamheden (school en werk). Tegen het einde van mijn cyclus aan krijg ik ineens last van pijnlijke borsten en een iets wat verhoogde lichaamstemperatuur.

“Ik zal toch niet zwanger zijn?”

Ik heb dit wel vaker maar toch zit het me niet lekker. Ik denk dat dit iets is wat elke seksueel actieve vrouw herkent. Ook al zit je aan de anticonceptie, vrij je met condoom of slik je de morning after pil, tegen het einde van je cyclus maak je je zorgen. Ik zal toch niet zwanger zijn?

Elke lichamelijke klacht wordt gelijk gelinkt aan zwangerschap. Je krijgt inmiddels op Facebook voorgestelde berichten over zwangerschap, YouTube reclamespotjes zijn ineens allemaal van Clear Blue zwangerschapstesten en de advertenties op websites zijn gevuld met baby essentials. De cookies hebben al jouw zoekopdrachten over lichamelijke kwaaltjes ook gelinkt aan zwangerschap.

Ik begin ‘m steeds meer te knijpen. Op internet ga ik de bijsluiter van de morning after pil lezen. Je cyclus zou verstoord kunnen zijn waardoor je tot 5 dagen over tijd kon gaan. Mocht je na 5 dagen nog niet ongesteld zijn geworden moet je een afspraak maken bij de huisarts. Inmiddels zit ik op 5 dagen overtijd dus maak ik een afspraak. Ik vraag aan mijn vriend of hij een zwangerschapstest wilt kopen zodat ik die in de ochtend voor mijn afspraak bij de huisarts kan doen.

“Hey baby, mama is gewoon zwanger he”

Inmiddels weten mijn moeder en zusje dat ik al 5 dagen over tijd ben. Ik deel nog een kamer met mijn zusje: “Hey Shadi, ben jij nou eigenlijk al ongesteld geworden?” “Nee Niaz, nog steeds niet, morgen ga ik een test doen”. We stonden samen in ons ondergoed voor de spiegel. We vergeleken onze buiken. Niaz legde haar hand op mijn buik en grapte “hey baby, mama is gewoon zwanger he.” Ik reageerde met: “Als het echt zo is, is het jouw schuld, jij maakt er grapjes over!”

Ik antwoord met: “Nu word je tante”

De volgende dag ga ik vol moed naar de wc. De test gaat negatief zijn en dan kan ik dat hele zwanger zijn weer uit mijn hoofd zetten. Ik heb wel eens eerder een zwangerschapstest gedaan. Het eerste streepje wordt nooit rood, het tweede streepje wel. Dat is de controlestreep. Ik plas over de test heen en leg hem op de badrand. Ik zie hoe de vloeistof door het papiertje in de test wordt opgezogen. Het eerste streepje wordt rood. Wacht wat?! HET EERSTE STREEPJE IS KNALROOD.

Ik krijg een lichte hartaanval en begin te zweten. Deze cyclus heb ik 1x seks gehad, binnen 9 uur een morning after pil geslikt, en toch ben ik zwanger? Ik voel me in paniek maar op hetzelfde moment voel ik vreugde. Ik ben in staat een kindje te krijgen en ik voel me dankbaar. Ik loop terug naar mijn slaapkamer. Niaz wordt wakker en kijkt me slaperig aan. Ik gooi de positieve zwangerschapstest op haar bed. Met ongeloof kijkt ze me aan. Ze weet wat twee rode strepen betekenen: “En nu”? Ik antwoord met: “Nu word je tante”.

Mijn telefoon stopt niet met trillen. Ohja mijn vriend! Ik pak mijn telefoon en antwoord op zijn ‘En? En? En?’. “Je wordt papa.” Hij gelooft mij niet. Ik stuur hem de foto van de positieve zwangerschapstest. Nog steeds gelooft hij het niet. Ik stuur opnieuw een foto maar deze keer met het slaaphoofd van Niaz en mij erbij. Hij belt gelijk. Hij is zoooooo blij. “Zie je wel! Ik zei toch dat ik je zwanger zou krijgen voor het einde van 2016!” Hij grapte hier altijd over. Ik reageerde altijd dat ik liever eerst mijn propedeuse wilde halen. Maar nu is er geen twijfel meer over mogelijk. Dit kleine wondertje moet en mag er zijn.

Tags: , , ,