MENU
Afgestudeerd

Afgestudeerd! Wat nu?

Quintin van Konkelenberg

Interview met internationaal model Quintin van Konkelenberg

juli 16, 2017 reageren (0) Views: 1546 Gadgets, Life, Travel Manon Munnix

How to: de perfecte vakantiefoto’s voor instagram!

‘Nee… deze is niet mooi, nog één!’ Hoe vaak heb jij dat gezegd tegen je vriendinnen die hun best doen om die perfecte instapost voor je te maken? Nou, ik hoor het mezelf elke keer weer zeggen en nu is het helemaal belangrijk, want de vakantie komt er weer aan (of is al begonnen)! En dat betekent: vakantiefoto’s! Nu wil iedereen mooie vakantiekiekjes en misschien helpen deze tips jou wel bij het maken van houdbare herinneringen.

Get inspiration!

Voor de perfecte instafoto is het leuk om van tevoren alvast rond te neuzen. Zo zoek ik op insta vaak naar de bestemming en wat voor foto’s er al gemaakt zijn. Doe dit door hashtags te gebruiken of de locatie te zoeken. Als je dan die mooie zon en het strand al ziet, krijg je extra veel zin in de vakantie. Voorpret gegarandeerd!

Let op de lichtinval

Het is en blijft belangrijk. Licht. Het maakt je foto nét wat mooier als je goed licht hebt. Heb jij het weleens gezien? Een perfecte foto in het donker? Het is al knap als je een foto kan maken in het donker (zonder flits). Het zonnetje zorgt voor een vrolijke foto, maar juist dat zonnetje kan zo vervelend zijn. Je hoort mensen dan ook vaak zeggen dat je de foto in de schaduw moet nemen. Niets is minder waar, maar toch hoeft dit niet altijd. Probeer lekker te spelen met het licht. Het beste is als je dat aan het begin van de ochtend of aan het eind van de middag doet, dan schijnt de zon wel, maar wordt de schaduw minder hard op je gezicht getekend en krijg je niet het duo-penotti effect op je vakantiefoto.

Zoek een mooie achtergrond

Natuurlijk maak je op vakantie niet zomaar een foto van jezelf voor een witte muur, maar ga je erop uit. Je bezoekt stadjes, stranden of meren. Wil je een mooie foto maken met een gebouw, maar wil je niet die standaard geposeerde foto’s? Zoek dan naar kleine details! Dus misschien heeft dat huis wel een mooie bloempot bij de deur met vrolijke kleuren. Maak daar gebruik van en be creative.

The right angle

Iedereen heeft een kant die hij of zij mooier vindt, maak daar gebruik van. Je weet bij jezelf wat jij mooi vindt en (nogmaals) speel hiermee. Zorg ervoor dat je van alles uitprobeert. Als je de foto van onder maakt, lijk je bijvoorbeeld langer. Vaak is het leuk als je hierbij speelt met je pose. Je hoeft daarbij niet per se in het midden te staan en recht vooruit in de lens te kijken. Een wegkijkje is ook altijd leuk. Let daarbij ook op de compositie, speel met lijnen uit bijvoorbeeld de achtergrond.

Bewerken die handel

Ik geef toe: de vakantiefoto is na het bewerken niet meer natuurlijk, maar dan aan de andere kant moet ik ook even zeggen dat géén één foto van bekende modellen, acteurs of youtuber onbewerkt is. Fotografen zeggen vaak dat een onbewerkte foto onaf is. Op Instagram hou ik ervan om te spelen met de helderheid, het contrast en de warmte.

Last but not least: Enjoy!

Jij wil natuurlijk stralen op de foto en dat doe je het best als je jezelf blijft. Doe je niet anders voor op de foto dan je bent. Verder is het natuurlijk niet per se nodig dat je de perfecte foto maakt, maar zorg in ieder geval, als je het leuk vindt om jezelf van je beste kant te laten zien op vakantie, dat je ervan geniet!

 

 

 

 

 

 

Tags: , , , , , , , ,