MENU
Quintin van Konkelenberg

Interview met internationaal model Quintin van Konkelenberg

huisarts

Sharing

appie

juli 18, 2017 reageren (0) Views: 1337 Life Brian Hendriks

Het grote verdriet om voetballer Abdelhak Nouri

Op 8 juli gebeurde er iets verschrikkelijks voor de voetballer Abdelhak Nouri, ook wel ‘Appie’ genoemd. Appie kreeg een hartritmestoornis tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk. De twintig jarige voetballer zal nooit meer voetballen wat leidde tot veel verdriet onder de Ajax fans. Waarom was Appie zo speciaal en waarom is er zoveel ophef over?

Abdelhak Nouri begon te voetballen op zijn 7de bij Ajax waar hij in elk jeugdelftal van Ajax heeft gevoetbald. Nouri komt uit Amsterdam en was een groot talent. De hele club had het erover, ‘die Nouri, let op: dat wordt een hele grote.’ Op latere leeftijd schitterde Appie op de velden van elk Jupiler League veld. Hij ontving vorig seizoen de prijs voor de beste voetballer van de Jupiler League en had een tijdje daarvoor zijn debuut gemaakt bij Ajax 1 waar hij ook had gescoord.

Scoren bij je debuut, dat zorgde ervoor dat je speciaal was. Je behoorde bij het rijtje van Johan Cruijff, Rijkaard, Van Basten en vele anderen. De toekomst was groot voor Appie, niemand kon hem tegenhouden. Behalve hijzelf…

Iedere voetbalfan in shock

Door de hartritmestoornissen kreeg Appie een ernstige hersenbeschadiging. Hierdoor zal Appie niet meer zelfstandig kunnen leven, het verdriet is groot. Niet alleen vanwege zijn carrière, maar ook vanwege dat warme hartje van Nouri.

Appie woont in Amsterdam-West, om precies te zijn in Geuzenveld. Hij stond overal voor open en nam de tijd voor iedereen. Hij maakte filmpjes voor Ajax, waar zelfs rasechte supporters van rivaal Feyenoord om konden lachen. Hij hielp zelfs een onbekende voor een voetbalshirt van PSV met handtekeningen van de hele selectie voor een kind met terminale kanker. Nouri bracht het shirt zelfs persoonlijk naar deze onbekende. Toen Nouri bedankt werd zei hij het volgende: ‘Geen dank, ik bedank jou om dat kind weer blij te maken.’

Abdelhak was dus geliefd bij iedere voetbalfan van elke club, zo behulpzaam, beleefd en bescheiden. Het nieuws over de hartritmestoornissen en daarna van de ernstige hersenschade was daarom een shock voor iedere voetbalfan.

Kampioen worden voor Appie

Bij zijn eerste officiële debuut voor Ajax 1 waar Appie scoorde verwees hij naar de achterkant van zijn shirt. Een verslaggever vroeg ernaar waarom hij dat deed en Nouri antwoordde als volgt: ‘De verwijzing naar mijn shirt was niet voor mijzelf bedoeld. Ik wil graag met Ajax de 34ste landstitel veroveren dit seizoen.’

Vorig seizoen is Ajax niet kampioen geworden, zij hebben dus nog niet de 34ste landstitel gepakt. Dit seizoen zal de selectie van Ajax er alles aan doen om voor Appie kampioen te worden, want iedereen houdt van Appie, ook al ben je niet eens voor Ajax. Stay Strong Appie.

Tags: , ,